12 x pleinen in Valencia!

Plaza-de-la-virgen-valencia-pleinen

Valencia bárst van de pleinen. Van kleine, verstopte pleintjes met sinaasappelbomen tot aan enorme pleinen met imposante gebouwen. Welke pleinen moet je sowieso gezien hebben als je in Valencia bent? Lees het hier!

12 x pleinen in Valencia

1. Plaza del Ayuntamiento

Veruit het grootste plein van de stad. Aan dit plein zitten onder andere het gemeentehuis (Ayuntamiento) en het postkantoor (Edificio de Correos y Telegrafos), beide in een geweldig mooi gebouw dat je kunt bezoeken. Op het plein zelf staan rondom allemaal bloemenkramen en bankjes en een prachtige fontein. Verder wordt het plein vaak gebruikt voor evenementen, zoals festivals of het paellafeest waar wij bij aanwezig waren. Het plein bevindt zich middenin het centrum en vanaf hier loop je in een paar minuten onder andere naar het treinstation.

2. Plaza de la Virgen

Een van de meest bekende pleinen van de stad en misschien ook wel het mooiste. Op dit plein bevinden zich naast de vele terrasjes de prachtige Catedral de Valencia en de Basílica. Twee topbezienswaardigheden van de stad! Plaza de la Virgen is zowel overdag als ’s avonds een plaatje. Met name in de avond wanneer de spotlights op de grote fontein en de kathedraal en basiliek zijn gericht, wordt het plein extra betoverend.

3. Plaza del Carmen

Een plein waar wij een beetje verliefd op zijn geworden. Middenin de oude wijk El Carmen vind je dit prachtige plein met een paar leuke terrasjes (zoals Maria Mandiles), een prachtige kathedraal (Parroquia de la Santísima Cruz) en vooral heel veel sfeer!

4. Plaza de Toros

Vanaf Plaza del Ayuntamiento loop je via Avenida del Marqués de Sotelo in één rechte lijn naar Plaza de Toros. Hier vind je zowel de stierenarena als ook het prachtige treinstation. Beide kun je bezoeken en vanaf hier loop je tevens de hoofdwinkelstraat Calle Colón in!

5. Mercado de Tapinería

Eén van onze favoriete pleinen: Mercado de Tapinería. Dit zijn eigenlijk twee kleine pleinen aan elkaar vast waar het overdag en ’s avonds heel gezellig is! Er zitten leuke tentjes om te eten en heerlijke cocktails te drinken. Ga bijvoorbeeld voor lekkere paella en natuurlijke gin naar Bernarda. Het plein hangt altijd gezellig vol met slingers en gekleurde lampjes. En hier zijn vaak in de weekenden kleine evenementen en leuke pop-up-winkels. Het plein zit behoorlijk verstopt terwijl het midden in het oude centrum zit en dat maakt het echt zo’n gezellig, geheim plekje.

6. Plaza del Negrito

Overdag is het enige wat je ziet op Plaza Negrito een fontein. ’s Avonds daarentegen hebben alle bars en café’s rondom de fontein de stoelen buitengezet en is het een grote gezelligheid met terrasjes! Hier zitten vooral veel Spanjaarden en dat maakt het wat ons betreft een topplek om in de avond een gin-tonic -of iets anders- te drinken. De naam Negrito (negertje) is overigens bedacht naar aanleiding van het beeld dat op de fontein staat en een vrij donker uiterlijk heeft…
Tip: drink een lekkere cocktail bij Ghecko! Het terras is gezellig en de bar is van binnen spectaculair en leuk om een dansje te wagen!

7. Plaza del Colegio del Patriarca

Steek vanaf Museo Nacional de Cerámica de straat over en ontdek daarachter het mooie plein Plaza del Colegio del Patriarca. Er zitten enkele terrasjes, maar het is vooral een prachtig plein met sinaasappelbomen, een grote fontein en een mooie universiteit die je kunt bezoeken.

Aan dit plein zit het leuke hotelletje Casa del Patriarca. Lees hier meer over dit hotel én hoe je korting krijgt op je verblijf als je via ons boekt! 

8. Plaza de la Reina

Tussen Plaza del Ayuntamiento en Plaza de la Virgen zit nog één heel groot en bekend plein, genaamd Plaza de la Reina. Vanaf dit plein heb je een ongelooflijk mooi uitzicht op de kathedraal en de basiliek die op Plaza de la Virgen staan. En vanaf dit plein loop je ook naar de hoofdingang van de kathedraal. Het midden van het plein bestaat uit een klein parkje met bankjes. Daaromheen rijden auto’s en fietsers en helemaal rondom het plein zitten tal van (toeristische) barretjes, restaurants en ijssalons.

Tip: sla de ijssalons op dit plein over en loop naar Calle del Mar (zit aan het plein vast). Daar zit namelijk de beste ijssalon van de stad: La Nocciola Toscana.

9. Plaza del Mercado

De naam zegt het eigenlijk al: op dit plein bevindt zich de reusachtige Mercat Central, oftewel de befaamde overdekte markthal. Aan dit plein zit ook de prachtige oude zijdebeurs La Lonja de la Seda en verder allerlei terrasjes. Op zaterdagmorgen om 11:00 uur kun je elke week genieten van een optreden met traditionele volksdans.

10. Plaza del Tossal

Dit plein mogen we niet overslaan, want we wonen er immers zelf aan! Op dit plein zitten allerlei terrasjes en verder kun je er een oude Arabische stadsmuur onder de grond bekijken bij Galería del Tossal.

11. Plaza de Rodrigo Botet

Een supergezellig pleintje vlak achter Plaza del Ayuntamiento is Plaza de Rodrigo Botet. Het is vrij onbekend, maar dat maakt de sfeer er niet minder om. Dit plein bestaat enkel uit terrasjes en een prachtige fontein en het is omringd door heel mooie gebouwen. Tip: eet heerlijke risotto bij Geppetto!

12. Plaza de Lope de Vega

Vanaf Plaza de la Reina loop je zo door naar Plaza de Lope de Vega. Ook hier kun je neerstrijken op een terras, maar er is meer! Zo kun je er de prachtige kerk Iglesia de Santa Catalina bezoeken en tevens de bijbehorende kerktoren beklimmen. Op het plein vind je ook het allersmalste huisje van heel Europa! En o ja, net om de hoek in Calle de la Sombrería zit een zéér aan te raden bakker…:)

One Comment on “12 x pleinen in Valencia!”

Wat vind je ervan?