Het strand van Valencia

strand-valencia

Wat zo fijn is aan de stad Valencia, is dat het natuurlijk naast een geweldig centrum óók een strand heeft! Wat een uitkomst met de extreem warme zomerdagen. Het strand is ontzettend uitgestrekt en bestaat uit verschillende delen. Hieronder alle stranden op een rijtje.

strand-valencia

Las Arenas
Het stadsstrand van Valencia begint bij de haven en dat gedeelte heet Las Arenas. Dit is het meest toeristische gedeelte.. Het heeft een boulevard met allemaal restaurants, bars en winkeltjes. Het strand is zo’n 135 meter breed en heeft een lengte van 1,2 kilometer. Aan het begin van dit strand zit tevens Marina Beach Club waar je overdag en ’s avonds een lekker drankje (en dansje) kunt doen!

La Malvarrosa
Loop je iets verder door, dan kom je uit bij Playa de la Malvarrosa. Dit strand is eveneens 135 meter breed en is ruim een kilometer lang. Hier is een groot gedeelte waar je kunt beachvolleyballen, er zijn kleine eet- en drinktentjes aan zee en wat grotere restaurants aan het strand.

strand-valencia

La Patacona
Loop je nog een kilometer door, dan kom je uit bij La Patacona. La Patacona is over het algemeen ietwat rustiger en trekt meer Valencianen dan toeristen. Het strand is 110 meter breed en ruim een kilometer lang. Hier heb je veel gezellige 
chiringuitos op het strand waar je een drankje kunt doen, zoals het befaamde La Mas Bonita. Langs de kleine boulevard zitten gezellige restaurants, zoals La Girafe en Can Luca  waar je de lekkerste paella eet!

Can-Luca-Valencia-Patacona

Wat het stadsstrand van Valencia ook zo leuk maakt, is dat er in de zomermaanden veel families stoeltjes, tafels en eten meenemen en dan langs aan zee gezellig samen eten. Tevens heb je bij La Malvarrosa in de zomer allemaal kraampjes met strandspullen, kleding en sieraden. En er worden op allerlei plekken maiskolven gegrild.

Strandbedjes
Op veel plekken op het strand zijn strandbedjes en parasols te huur. Deze kosten per stuk rond de vijf euro.

Bereikbaarheid
Het stadsstrand ligt op zo’n 7 kilometer afstand van het centrum van Valencia. Je kunt er naartoe met de fiets (bijvoorbeeld met de Valenbisi), wat het handigst is. Dan doe je er iets meer dan 30 minuten over. Je kunt ook met de metro of de bus en er zijn parkeerplaatsen voor de auto.

Liever een rustig strand?
Ga dan naar de prachgie playa van El Saler in natuurgebied Albufera. Vaar eerst met een bootje door de mooie natuur en neem daarna een duik in de zee bij El Saler. Lees hier alles over El Saler en Albufera!

In Vlog 10 fietsen we langs het strand van Valencia!

2 Comments on “Het strand van Valencia”

Wat vind je ervan?