Het strand van Valencia

strand-valencia

Wat zo fijn is aan de stad Valencia, is dat het natuurlijk naast een geweldig centrum óók een strand heeft! Wat een uitkomst met de extreem warme zomerdagen. Het strand is ontzettend uitgestrekt en bestaat uit verschillende delen. Hieronder alle stranden op een rijtje.

Het strand van Valencia

strand-valencia

Las Arenas

Het stadsstrand van Valencia begint bij de haven en dat gedeelte heet Las Arenas. Dit is het meest toeristische gedeelte.. Het heeft een boulevard met allemaal restaurants, bars en winkeltjes. Het strand is zo’n 135 meter breed en heeft een lengte van 1,2 kilometer. Aan het begin van dit strand zit tevens Marina Beach Club waar je overdag en ’s avonds een lekker drankje (en dansje) kunt doen!

La Malvarrosa

Loop je iets verder door, dan kom je uit bij Playa de la Malvarrosa. Dit strand is eveneens 135 meter breed en is ruim een kilometer lang. Hier is een groot gedeelte waar je kunt beachvolleyballen, er zijn kleine eet- en drinktentjes aan zee en wat grotere restaurants aan het strand.

strand-valencia

La Patacona

Loop je nog een kilometer door, dan kom je uit bij La Patacona. La Patacona is over het algemeen ietwat rustiger en trekt meer Valencianen dan toeristen. Het strand is 110 meter breed en ruim een kilometer lang. Hier heb je veel gezellige chiringuitos op het strand waar je een drankje kunt doen, zoals het befaamde La Más Bonita. Langs de kleine boulevard zitten gezellige restaurants en onze aanrader is hier zeker La Girafe. Hier hebben ze onder andere heerlijke crêpes.

Can-Luca-Valencia-Patacona

Wat het stadsstrand van Valencia ook zo leuk maakt, is dat er in de zomermaanden veel families stoeltjes, tafels en eten meenemen en dan langs aan zee gezellig samen eten. Tevens heb je bij La Malvarrosa in de zomer allemaal kraampjes met strandspullen, kleding en sieraden. En er worden op allerlei plekken maiskolven gegrild.

Strandbedjes

Op veel plekken op het strand zijn strandbedjes en parasols te huur. Deze kosten per stuk rond de vijf euro.

Bereikbaarheid

Het stadsstrand ligt op zo’n 7 kilometer afstand van het centrum van Valencia. Je kunt er naartoe met de fiets (bijvoorbeeld met de Valenbisi), wat het handigst is. Dan doe je er iets meer dan 30 minuten over. Je kunt ook met de metro, de bus of zelfs de trein (naar treinstation Cabanyal) en er zijn parkeerplaatsen voor de auto.

Liever een rustig strand?

Ga dan naar de prachtige playa van El Saler in natuurgebied Albufera. Vaar eerst met een bootje door de mooie natuur en neem daarna een duik in de zee bij El Saler. Lees hier alles over El Saler en Albufera!

Hotel aan het strand van Valencia

Graag wakker worden met zeegeluiden op de achtergrond? De gordijnen van je hotelkamer opentrekken en wuivende palmbomen voor je neus zien? Dat kan bij Hotel Balandret! En als je via ons bij dit prachtige hotel boekt, dan krijg je een heerlijke Valenciaanse wijn op je kamer van ons.

hotel-boutique-Balandret-valencia

Eten en drinken in omgeving strand

Naast bovengenoemde restaurants direct aan het strand, is er in de wijk Cabanyal bij het strand ook genoeg leuks! Namelijk:

In Vlog 10 fietsen we langs het strand van Valencia!

2 Comments on “Het strand van Valencia”

Wat vind je ervan?