Ga vanuit Valencia naar natuurgebied Albufera

albufera-valencia

Zo’n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het prachtige natuurgebied Albufera. In Parque Natural de la Albufera vind je het grootste zoetwatermeer van Spanje, enorme rijstvelden en prachtige flora en fauna. Een bezoek meer dan waard!

Natuurgebied Albufera in Valencia

Boottocht

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan natuurgebied Albufera is een boottochtje op het zoetwatermeer tussen de vele rijstvelden en mooie natuur. Op vele plekken is het mogelijk om op een bootje te stappen. Wij raden de opstapplek El Mirador aan.

Als je eenmaal met de fiets of bus bij El Mirador bent aangekomen, liggen daar op het meer allerlei vissersbootjes klaar waarmee je een boottocht kunt maken. En dat is de moeite waard. Je wordt ruim veertig minuten over het waanzinnige meer gevaren waarbij je een diversiteit aan vogels, wuivende palmbomen en idyllische vissershuisjes ziet. Het zoetwatermeer is zo’n 3200 hectare groot en wordt omgeven door rijstvelden. Daarom is in dit gebied de paella ook zo populair!

Botanische tuin

Naast een tocht op een bootje zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo loopt er vanaf het meer een route van ca. 800 meter richting het strand door een soort botanische tuin met werkelijk prachtige uitzichten, bloemen en vogels. Eenmaal bij de zee aangekomen, duik je natuurlijk even het water in! Naast deze prachtige botanische tuin, kun je ook in de stad Valencia naar El Jardín Botánico.

El Saler en El Palmar

Het meer ligt min of meer tussen twee dorpjes in; El Saler en El Palmar. Vanuit Valencia kom je als eerste door El Saler. Dit dorpje heeft én een prachtig strand met mooie duinen en een klein straatje met eettentjes. Ca Pepe is een aanrader om de allerlekkerste paella te eten! El Saler is ideaal om te bezoeken, want vanaf het dorpje loop je in maximaal tien minuten naar het mooie strand. Ga je voorbij het meer, dan kom je in El Palmar. Dit is tevens een mooi idyllisch dorpje waar de paella niet te versmaden is.

In onze zesde vlog waren we in Albufera. Bekijk de video hier.

Bereikbaarheid

Albufera is op verschillende manieren te bereiken:

1. Huur een fiets en je bent vanuit het centrum in een uurtje bij het meer.
2. Ga met de bus. Bus 25 gaat zeer regelmatig die kant op en weer terug. Deze bus stopt wel op veel plekken waardoor je er wat langer over doet.
De bus van maatschappij HERCA gaat ook die kant op, al is het iets minder vaak dan bus 25. Maar deze stopt bijna niet, dus ben je in een kwartier al in El Saler en vijf minuten later bij het meer (halte El Mirador de Albufera)! Check de tijden en opstaplocaties op hun website.

Heb je vragen over de bereikbaarheid of iets anders? Neem gerust contact met ons op via de mail of Facebook en we helpen je graag!

Prijzen

Een boottochtje op het meer kost €4,- per persoon en duurt zo’n 45 minuten. Een enkeltje met bus 25 of de HERCA-bus kost circa €1,50 naar El Saler en €2,- naar El Mirador de Albufera, de opstaplocatie voor de boottocht.

3 Comments on “Ga vanuit Valencia naar natuurgebied Albufera”

  1. Echt de moeite waard om naar het meer te gaan en een boottochtje te maken, schitterend. Ben je nog geen Paellafan, dan wordt je het wel in El Saler bij Ca Pepe, mjam, mjam, mjam. In dit dorp heb je een prachtig strand. mag je niet missen!!!

Wat vind je ervan?