Torres de Quart en Torres de Serranos

torres-de-serranos-valencia-bezienswaardigheden

De twee gotische torens Torres de Quart en Torres de Serranos zijn de belangrijkste overblijfselen van de stadsmuur uit de middeleeuwen.  Als je onder de poorten doorloopt, kom je in het centrum. Je hoeft alleen maar rechtdoor te lopen om uiteindelijk op het Plaza de la Virgen terecht te komen.

Torres de Quart

Het bordes boven de poort van Torres de Quart is prachtig en gemaakt door maestro steenhouwer Francesc Baldomar. De bouw begon in 1441 en 19 jaar later in 1460 waren de torens klaar voor gebruik. Je kunt in deze torens nog de kogelgaten van de belegering door de Fransen in 1808 zien. Vanaf 1623 was dit gebouw een vrouwengevangenis, in 1813 werd het omgetoverd tot een militair gevang en in 1932 kwam daar een einde aan. Vandaag de dag kent iedereen Torres de Quart als twee uitkijktorens.

Torres de Serranos

Torres de Serranos, gebouwd tussen 1392 en 1398 door Pere Balaguer, hebben voor vele functies gediend. Tijdens de staatsgreep van Franco in 1936 dienden deze torens gedurende een aantal maanden als medische hulppost. Even later werden ze als opslagplaats voor (vooral) religieuze kunstwerken gebruikt om te voorkomen dat Franco nog meer zou vernietigen. Dat gebeurde bijvoorbeeld op 20 en 21 juli, toen vele kerken werden gebombardeerd. Maar ook het Prado-museum uit Madrid bracht schilderijen naar deze torens, zoals Dos de Mayo van Francisco Goya en Cristo Crucificado van Diego Velázquez. Als je op de torens staat, heb je een fantastisch uitzicht over het prachtige park Jardín del Turia.

Openingstijden beide torens

Maandag – zaterdag: 10:00 tot 19:00 uur
Zon- en feestdagen: 10:00 tot 14:00 uur
Gesloten: 1 en 6 januari, 1 mei en 25 december

Prijzen

Regulier: 2 euro
Uitzondering: 1 euro, voor studenten
Zon- en feestdagen: gratis (tevens voor kinderen tot 7 jaar)

Wat vind je ervan?