La Malaquita: heerlijk vega buiten de stadsmuur

Ga naar restaurant La Malaquita! Hoe heerlijk is het om zonder verwachtingen ergens naar binnen te lopen en dan giga verrast te worden met héérlijke tapas? Het overkwam ons bij La Malaquita! Hier zijn de tapas niet te versmaden en het personeel is ook nog eens ontzettend aardig. Wat een sfeer hangt hier!

La Malaquita ligt niet midden in het centrum, maar hier loop je graag een paar minuten voor om. Het ligt in een straat waar je niet snel komt om even wat te gaan eten en daarom is de verrassing des te groter. Je hebt aan de voorkant een leuk terras waar je buiten kunt zitten en binnen is het even zo gezellig.

Menukaart
Op de kaart staan zowel allerlei soorten tapas als ook voor-, hoofd- en nagerechten. Bij de tapas wordt er goed uitgepakt. Zo hebben ze gegratineerde gamba’s met honing en knoflook en champignons met ganzenlever.

Onze aanraders: croquetas de brócoli y zanahoria con salsa de queso de cabra (kroketjes gevuld met broccoli en wortel met een saus van geitenkaas), milhojas de patata y pera con 4 quesos (taartje van aardappel, peer en 4 soorten kaas), rollitos de berenjena a la plancha con jamón y mozzarella de búfala (gegrilde auberginerolletjes met ham en buffelmozzarella) & bravas al horno con tomate confitado, ajoaceite de pimentón y chili dulce (patatas bravas met tomaat, knoflookolie, paprika en chilipoeder).

Naast tapas is er een menu á la carte en dat is niet mis. Zo hebben ze manitas de cerdo con langostinos (varkenspootjes met langostines), ternera al chocolate (rundvlees met chocola) en huisgemaakte lasaña malaquita. 

Kortom: een culinair hoogstandje!

Prijzen
Hier kun je zeker een avondje doorbrengen, want je betaalt niet de hoofdprijs. Tapas kosten gemiddeld €7,- á €8,- met uitzonderingen daargelaten.

Website
Ga hier de naar de website

Adres
Calle Turia, 52

Wat vind je ervan?