Valencia in beeld

We hebben natuurlijk de vlogs over Valencia, maar het is heel handig om alle bezienswaardigheden en jaarlijkse evenementen kort en apart per video te kunnen bekijken. Zie daarom hier Valencia in Beeld en waar je allemaal naartoe kunt gaan!

Feria Andaluza is een van de grootste en kleurrijkste feesten in Valencia. Hier dansen caballeros en caballeras de flamenco, tango en baile sevillana. Ruiters rijden de mooiste dressuurs op hun paarden of ruiters en paarden dansen samen met een prachtige danseres. Bovendien eet je hier lekkere tapas en kun je cervezas, mojitos en wijntjes drinken.

Van vrijdag 3 tot en met zondag 12 mei 2019: feestdagenagenda

NOU D’OCTUBRE staat voor de bevrijding van de moren door de christenen in het jaar 1238. Op deze dag en een week lang ervoor vechten deze twee groepen tegen elkaar. Naast de strijd zijn er gigantische optochten, prachtig vuurwerk, allerlei activiteiten en nog veel festiviteiten.  

Ga hier naar de feestdagenagenda voor meer informatie

PAELLA VALENCIANA is een van de belangrijkste gerechten van Valencia. De traditionele paella bevat konijn, kip, snijbonen, blanke bonen, tomaat, artisjok, saffraan, rode paprikapoeder, zout en natuurlijk ronde rijst. 

Leer binnen een paar uurtjes hoe je paella kookt: kookcursus

Las Fallas is het grootste feest van Valencia. Groter en belangrijker dan Oud & Nieuw met veel meer vuurwerk, ook wel mascletà genoemd. Las Fallas zijn de prachtige kunstwerken die door de hele stad op straat staan. Harde werkers hebben maandenlang ontworpen, gebouwd en geschilderd. Deze gaan tijdens de laatste nacht van een maand feest op 19 maart in de fik. Bovendien zijn er fantastische optochten en een mooi bloemenoffer.

Ga hiernaartoe voor informatie over Fallas Tours

DRIEKONINGEN wordt ieder jaar op 6 januari groots gevierd. Het gehele gebeuren lijkt behoorlijk op de landelijke intocht van Sinterklaas. Niet één, maar drie oude mannen die de haven invaren met een boot. Hulpjes die snoepjes strooien en in de stad een grote optocht. In het Spaans worden de heiligen Los Reyes Magos genoemd.

Ga voor meer informatie over dit katholieke feest naar onze feestdagenagenda

Placer Bobal In 2017 waren wij uitgenodigd voor de 4e editie van Placer Bobal. Ook dit jaar kun je weer genieten van de lekkerste wijnen uit de regio Utiel-Requena. Maandagavond 18 juni 2018 om 20:00 uur staan vele wijnboeren voor je klaar om jou hun wijnen te laten proeven.

Locatie: Hotel Las Arenas, aan het strand in Valencia.

ALZIRA In het plaatsje Alzira kun je heerlijk bergbeklimmen. Geniet met elkaar van de natuur, bekijk de mooie kapel en ruïnes en hang in het kruis bovenop de berg. En ontdek de zoete rode Medronho-vruchtjes. 

Meer informatie over Alzira vind je hier

Valencia Excellence is de overkoepelende organisatie van vele luxe winkels en bedrijven in Valencia, onder andere Louis Vuitton, Porsche en Hugo Boss. Op 8 november 2017 vierden zij hun 12-jarig bestaan. Wij waren erbij!

HEMELVAART Elk jaar op 15 augustus viert men Asunción de la Virgen, hemelvaart van Maria, en brengen 12 apostelen de heilige maagd Maria van Iglesia del Milagro naar Catedral de Valencia. Daar houdt men een uitgebreide mis met zang en rituelen, waarbij iedereen aanwezig mag zijn. Daarna kun je de hele dag Maria aanraken.

Ga hiernaartoe voor de feestdagenagenda

ELS FOCS DE LA FIRA, onderdeel van Gran Fira de Valencia, kun je elk jaar op de laatste vrijdagavond van de maand juli beleven. Demonen en draken spuwen vuur, bandjes spelen muziek en de afsluiter is een machtig mooi vuurwerkspektakel!

Meer beelden in onze vlog

ARABISCHE STADSMUUR In het oude stadscentrum van Valencia zijn allerlei delen te vinden van de oude Arabische stadsmuur. Deze werd in de 11e eeuw door de Moren gebouwd. Enkele delen zijn nog intact en verstopt in onder andere kledingwinkels, restaurants en onder de grond.

Meer info en een looproute vind je hier

VILAFAMÉS In de Comunidad Valencia ligt Vilafamés en daar is elk jaar in augustus het evenement ‘Bou Emboulat’ , ‘stier met vuurballen’. Rond middernacht steekt iemand van de organisatie de vuurballen, die op de hoorns van de stier zijn bevestigd, aan. De stier rent verdwaasd op het plein en door de straat en publiek lokt hem uit. 

Meer beelden en tekst in dit artikel