Als Gort over de Grens in Valencia

Gort-over-de-Grens-valencia-wijngaard

Als Gort over de Grens in Valencia betekent dat je net als Ilja Gort naar de mooiste plekken van Valencia gaat. Wat Gort heeft ervaren, ga jij ook beleven. Wij nemen je mee op avontuur. ¡Nos vemos en Valencia! We zien elkaar in Valencia!

Als Gort over de Grens in Valencia

Als fan van Gort over de Grens heb je natuurlijk alle afleveringen over Spanje gekeken. Ilja Gort is ook in Valencia geweest en laat in deze aflevering de leukste, mooiste en bijzonderste plekken van deze prachtige stad aan je zien. En jij kunt alles beleven wat Gort ook heeft beleefd.

Zijn geheime route door de stad Valencia, naar de sinaasappelboomgaard op het platteland, genieten van de lekkerste paella op ambachtelijke wijze bereid, wijn slurpen in de wijnstreek Utiel-Requena, naar het enorme kasteel op de berg in Sagunto en naar de prachtige uitgestrekte rijstvelden.

Maar er is nog iets heel bijzonder aan al deze uitstapjes, want wij hebben achter de schermen hard meegewerkt aan Gort over Grens. Niet alleen aan de aflevering over Valencia, maar ook aan de afleveringen over La Rioja, Baskenland en Galicië. Joanne als redacteur van het programma en Maarten als haar steun en toeverlaat.

Gort Tour

Tijdens de Gort Tour loop jij dezelfde route als die Gort heeft afgelegd. Je hebt hem natuurlijk al op televisie in bepaalde steegjes zien lopen en bij van alles naar binnen zien gaan, maar wij zijn op nog meer plekken geweest. En ook die geheimen zul jij ontrafeld krijgen tijdens deze Gort Tour! Je ziet de mooiste bezienswaardigheden van Valencia, zoals La Lonja, Palau de la Generalitat en Torres de Serranos.

Je krijgt door dat wandelen, aandachtig luisteren en mooi poseren natuurlijk dorst en honger. Wees gerust, wij zorgen voor eten en drinken: typisch Spaans ontbijtje, klein tussendoortje en almuerzo.

Informatie: De Gort Tour is op aanvraag, begint om 9:00 uur en eindigt met een almuerzo om 11:30 uur.

Sinaasappelboomgaard

Waar staat Valencia bekend om? Paella… ja! Maar ook zeker om haar sappige en zoete sinaasappelen, zoals je in de aflevering hebt kunnen zien. En sinaasappelboomgaarden zijn er in overvloed. Niet in de stad, maar wel daar net iets buiten op het platteland. Prachtige weidse vergezichten heb je als je met de trein ernaartoe reist.

Ergens tussen al die bomen ligt een fantastische finca met duizenden citrusbomen waar we met Gort over de Grens hebben gefilmd. Je kunt het zo gek niet bedenken of je treft het daar aan. De lieve eigenaren leiden je rond tussen de bomen. Je mag ondertussen allerlei bijzondere vruchten proeven, een kiekje nemen en uiteindelijk zit je aan een heerlijke almuerzo. Dat is een soort lunch. Je eet de lekkerste producten en drinkt verse jus d’orange, geperst van de sinaasappelen van eigen land.

Rijstvelden en paella

Rijstvelden in Valencia? Jazeker én ook nog eens heel veel ook. Hier wordt een grote hoeveelheid rijst verbouwd en verkocht aan andere landen in Europa. Als je buiten de stad komt, zie je direct gigantische rijstvelden liggen. Door de seizoenen heen verandert de kleurschakering van zwart naar groen, geel en uiteindelijk bruin.

Wij nemen je mee naar deze uitgestrekte weilanden met rijstsprieten, naar de plekken waar Ilja Gort ook kennis maakte met de rijstkorrel, maar dan uitgebreider. Een onderdeel daarvan is varen in een bootje op het zoete water van natuurgebied Albufera. Onze amigo en rijstboer vertelt je alles over deze witte korrel, de wijze van verbouwen en waarvoor dit witte goud uiteindelijk wordt gebruikt. Dat kun je vast wel raden… paella! Daarom smul je nadien van op ambachtelijke wijze bereide paella te midden van de glooiende rijstvelden.

Sagunto

Een kasteel bezoeken… is al bijzonder. Maar het kasteel in Sagunto is spectaculair. Het is groot, ligt op een berg en vanaf bovenop heb je ongelooflijk mooie uitzichten over de stad Sagunto, rijstvelden, de zee… echt fenomenaal.

Deze mooie stad bestaat uit smalle, kronkelende, kleine steegjes, heeft schattige kapelletjes, leuke restaurantjes en nog veel meer. Je gaat Sagunto op een bijzondere manier beleven. Deze stad ligt zo dicht bij Valencia, opdat we er in een oogwenk zijn.

Wijn! Vino!

Ja ja ja, je kunt Valencia niet verlaten zonder naar een mooie bodega te zijn geweest. In de regio Utiel-Requena, onderdeel van de Comunidad Valenciana, liggen ontelbaar veel wijngaarden. Je wist het misschien nog niet, maar in deze wijnstreek worden de meeste druiven geplukt van heel Spanje! Leuk weetje, dat je tijdens een verjaardag zo even uit je mouw schudt.

Ilja Gort is naar een van de spectaculairste wijngaarden van Utiel-Requena geweest. Tussen de wijnranken staat een generaties oud landhuis met oude wijnkelders en… een zwembad! Dus voor of na de proeverij neem je een duik in het verkoelende water. Je mag hier ook uitgebreid eten met een daarbij behorend wijnarrangement. Van wijn kun je immers niet genoeg krijgen!

Ik wil net als Gort ook over de Grens in Valencia!

Wil jij net als Ilja Gort over de Grens in Valencia? Vraag ons dan naar informatie over alle mogelijkheden en prijzen. Dat kan op verschillende manieren: sms’en, whatsappen, mailen, bellen of door middel van onderstaand reserveringsformulier.

Telefoonnummer: 0031-6 30 267 929
E-mailadres: nos.vemos.valencia@gmail.com

RESERVERINGSFORMULIER