Wijnproeverij op eeuwenoude bodega

valencia-wijnproeverij

Als je in de straten van de historische wijk El Carmen wandelt, kun je wel blijven kijken naar de prachtige panden om je heen. Op verschillende plekken gaat de geschiedenis ver terug in de tijd, zo ook die van een eeuwenoude bodega onder de grond in het oude centrum van Valencia. En hier kun jij genieten van een Valenciaanse wijnproeverij!

Bodega

De bodega ‘Celler Agrícola’ uit de dertiende eeuw ligt onder de grond van de wijk El Carmen. Het is de oudtse wijnkelder van Valencia. Nadat koning Jaime Valencia tussen 1229 en 1245 terugveroverde van de moren, werd deze in zeer goede staat verkerende bodega uitgehouwd. Deze werd decenia daarna het symbool van de beginnende welvaart en opbloeiende economie van de ambachtslieden in El Carmen. Buiten de Arabische muren van deze wijk werd destijds de grond met olfijbomen, amandelbomen en wijngaarden bedekt.

Wijnproeverij

Nu kun je deze interessante bodega bezoeken. Maar voordat je Celler Agrícola ingaat, proef je de lekkerste wijnen uit de Comunidad Valenciana. Deze worden nauwkeurig geselecteerd door de wijnkenners van Proava. Wij hebben ook al eens een wijnproeverij bovenop de bodega gehad. ‘Bovenop’ inderdaad, want in de ruimte van de wijnproeverij zit je op een glazen vloer. Hier kun je zo doorheen kijken in de bodega. Tijdens de wijnproeverij proef je 4 heerlijke wijnen. Welke dat zijn, is aan de wijnconnaisseur. Hij of zij neemt je mee in el mundo de los vinos valencianos en laat je smaakpapillen tintelen.*

Tapas

Naast de smaakvolle druivensappen geniet je van de lekkerste tapas uit en rondom Valencia. Ook deze kiest Proava met uiterste zorg uit. Bij elke mooie wijn smul je van een smakelijke tapa. Zo genoten wij van de typische ‘bollo’ uit de stad Requena en heerlijke ‘bizcocho’.*

Onder de grond

Nadat je hebt de laatste slok van je wijn hebt genomen, bezoek je de bodega. Dat betekent dat je onder grond gaat. Maar wees gerust, je hoeft maar één trap naar beneden en daar kom je in een grote verlichte ruimte terecht. Hier hoor je over de geschiedenis over deze belangrijke wijnkelder.

Proava & ¡nos vemos!

Proava zet zich in voor het nuttigen van hoogwaardig gezonde producten die op een duurzame wijze zijn verbouwd en bewerkt in de Comunidad Valenciana. Daarvan willen wij van ¡nos vemos! jou ook laten genieten. Je bent namelijk pas echt in Valencia geweest als je de lokale gastronomie hebt ontdekt. Heb jij al eens een wijn met de Bobal-druif gedronken?

Proeven & ontdekken

Wil jij ook de kwaliteit van Valencia proeven? De beste wijnen in je mond ronddraaien? De typisch Valenciaanse tapas eten? De oudste bodega van de stad Valencia ontdekken? Stuur ons dan een berichtje door onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Wij zorgen ervoor dat je een speciaal verzorgde wijnproeverij beleeft!

Openingstijden & meer

Maandag tot en met vrijdag
10:00 uur tot 14:00 uur

Wil je een speciaal menu of evenement, een bierproeverij of op andere tijden proeven? Ook dat is mogelijk.

Alleen mogelijk door te reserveren

Presentatie in het Spaans of Engels

*Heb je bepaalde allergieën, drink je geen alcohol of is er iets anders dat wij moeten weten? Vermeld dat dan bij je reservering.

RESERVERINGSFORMULIER