TASKA Lareina: doe mij dat visje maar!

gastronomie-valencia-taska-la-reina

TASKA Lareina is een uniek plekje midden in Cabanyal, de oude visserswijk aan het strand van Valencia. Niet gek dus dat dit leuke restaurantje de heerlijkste visgerechten serveert. Wij mochten de sfeer, de vis en de wijn komen proeven en hieronder lees je hoe dat was!

TASKA Lareina

Wat een prachtig pandje, waarvan de buitenkant is betegeld met keramiek. Buiten kun je lekker aan een hoge tafel zitten en binnen begint het vissersrijkdom. Overal hangen netten, fuiken en scheepskettingen. In de hoek staan surfplanken, je ziet bootjes om je heen en er hangen roeispanen. Hierbij gaat het niet om een piratenrestaurant, maar om een megahip tentje in de opkomende wijk Cabañal. Eigenaar Javier is een echte surfgozer, die ontspanning uitstraalt en bij wie de woorden ‘mi casa es su casa‘ passen. Zijn vriendin Laia Llorca is kunstenares en heeft alle schilderijen en menukaart gemaakt.

Ajoarriero con patata ecologika en caña

We beginnen met een voorgerechtje van TASKA Lareina. Dat is een hete aardappel in de schil met een pittig rood sausje en groen knoflooksausje. In Javier zijn bewoordingen ‘ajoarriero con patata ecologika’. Biertje erbij. Helemaal top. Een eenvoudig, lekker en goed begin. Overigens, een kleine biertje noemen de Spanjaarden een caña (uitspraak: kanja).

gastronomie-valencia-taska-la-reina

VIS, VIs, Vis, vis

Alhoewel, nog één gerecht zonder. Tortilla de Patata(s), een aardappeltaartje met alioli. Dit is misschien het bekendste Spaanse gerecht dat je in Spanje zult eten. Hierbij een wit wijntje, die de naam Dilema draagt en uit Ribera del Duero komt. Dit zachtje wijntje past hier prima bij.

Chipirones en su tinta en bakalao

Oké, nu gaan we voor heel veel vis. Een heel groot deel van de kaart bestaat daaruit. Op het bord liggen ten eerste twee verschillende kroketjes met daarin: chipirones en su tinta en bakalao. baby-inktvis in zijn inkt en kabeljauw. Daartussenin liggen twee gefrituurde zeeanemonen, versierd met kristalachtige zoutvlokken. Joanne vindt de zeeanemoon het lekkerst, Maarten de chipirones.   

Bakalao ahumado, keso de cabra en koka de titaina cabanyalera

Wat komt er nu aan? Twee verbrande broodjes? Het zijn inderdaad een soort broodjes en dan gebakken met inkt van inktvis. Belegd met gerookte kabeljauw en geitenkaas op fijne stukjes tomaat: koka de bakalao ahumado + keso de cabra. Het andere broodje heet koka de titaina cabanyalera. Hierop ligt een mengsel van tomaat, groente en vis. Beide heerlijk, maar onze voorkeur gaat uit naar koka de bakalao.

Filete de tarantelo de atun rojo salvaje

Over naar donkere vis, namelijk tonijn. En wel de flank van de tonijn als filet: filete de tarantelo de atún rojo salvaje, almadraba. De reepjes tonijn liggen in olijfolie en zijn besprenkeld met zoutvlokken. Hierbij hoort natuurlijk een rood wijntje in plaats van een vino blanco. Het wordt Viña Adela, een tempranillo uit Navarra. Lekker hoor!

Sepia de playa en ajoaceite de ramallo

Nu zou je denken dat we uitgegeten zijn, maar dat is niet het geval. Sepia de playa + ajoaceite de ramallo komt onze kant op. Jeetje, past dat er nog wel bij? Dat krijg je natuurlijk als je om een verrassingsmenu vraagt. Echter is ook dit laatste gerecht meer dan welkom. O ja, in het Nederlands heet dit inktvis. Deze vis is precies goed op temperatuur en de textuur, die nog veel belangrijker is, is super! Zacht en heel makkelijk door te bijten. Dat maak je niet vaak mee.

Tarte tartin, tarta de chocolate con helado en mistela

Oké, nu ontploffen we bijna. Maar kun je tegen een dessert ‘nee’ zeggen? Dat bedoelen we maar. Joanne krijgt een tarte tartin met ijs opgediend en Maarten een chocoladelavacakeje met ijs. Smullen geblazen! Deze accompagneren we met een… mistela. Een typisch zoet borreltje uit Spanje.

gastronomie-valencia-taska-la-reina

Tips

Als je bij TASKA Lareina wilt eten, is het heel erg aan te raden om te reserveren. Voor veel Spanjaarden is dit namelijk hun favoriete restaurant.

Lekkere witte wijnen volgens ons op de kaart: Nodus (Chardonay) en Dilema (Verdejo).
Typisch Valenciaanse rode wijn: Pasión de Bobal (100% Bobal).

Combineer TASKA Lareina met een dagje strand. En ga daar natuurlijk met de fiets naartoe.

Mocht je nog geen hotel hebben geboekt, overnacht dan in het prinsheerlijke Balandret. Dat ligt aan zee… ja, aan zee.

Openingstijden

Woensdag en donderdag: 19:30 tot 01:00 uur
Vrijdag: 13:30 tot 16:30 uur en 19:30 tot 01:00 uur
Zaterdag en zondag: 12:30 tot 00:00 uur

Website en telefoonnumer

Ga hier naar de website van TASKA Lareina
Reserveren: +34-637 86 05 28 (kan ook via Whatsapp)

Locatie

Carrer de la Reina, 173
(In de wijk Cabanyal)

Importante
Todas las fotografías en este sitio web www.nosvemos.nl son propiedad de los autores de este sitio web. No se puede utilizar ni copiar estas fotos.