Agenda 7 tot en met 10 september 2018

ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias-valencia-stad-van-de-kunst-en-wetenschap

Er is natuurlijk weer van alles te beleven in deze prachtige stad, daarom deze week Agenda Valencia 7 tot en met 10 september 2018. Proef de zoute en verse smaken van de heerlijkste vissoorten tijdens MarisGalicia in de haven van Valencia. Of wat te denken van een concert middenin Ciudad de las Artes y las Ciencias? Beleef het in Valencia!

Tot en met 30 september: MarisGalicia
In dok 4 aan de haven van Valencia kun je de hele dag smullen van de lekkerste soorten vis. Van krab tot kreeft, van octopus tot langostines en van mosselen tot oesters. Bedenk het maar en je kunt het eten. Neem bijvoorbeeld een bord met allemaal verschillende schelpdieren, zodat je van alles iets proeft.

Openingstijden
Van 12:30 uur tot 16:30 uur
Van 19:30 uur tot 23:30 uur

Website
Ga hier naar de website

Locatie
Dok 4 in de haven van Valencia (Dok in het Spaans: Tinglado)
Tegenover restaurant El Puerto

maris-galicia-valencia

7 september tot en met 12 oktober: Lago de Conciertos
Tussen de prachtige gebouwen van Ciudad de las Artes y las Ciencias klinken de instrumenten en stemmen van de beste leerlingmuzikanten van Berklee.

Speeldagen
Vrijdag 7, 14 en 28 september
Vrijdag 5 en 12 oktober

Speeltijden
Van 19:00 uur tot 21:00 uur

Website
Ga hier naar de website van Berklee

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

lago-de-conciertos-berklee-valencia

8 september: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

9 september: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

9 september: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse Arabische stadsmuur, beklim de prachtige oude stadstorens of ontdek het leuke Fallas-museum!

Bezienswaardigheden-Museo-Fallero-Valencia

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia
Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

feria-andaluza-valencia