Verborgen stadsmuur onder Plaza del Tossal

museum-valencia-galeria-del-tossal

Het lijkt de ingang van een parkeergarage, maar niets is minder waar. Het vierkante glazen gebouwtje midden op Plaza del Tossal is de ingang van het kleine ondergrondse museum Galería del Tossal waar je resten van een oude stadsmuur kunt vinden!

Het gaat hier niet om de stadsmuur waar Torres de Serranos en Torres de Quart bij hoorden. Dit zijn resten van de islamitische stadsmuur ten tijde van de Moren die Spanje in bezit hadden tussen de 8e en 13e eeuw. Deze stadsmuur in Valencia werd tussen 1021 en 1061 gebouwd. Op dat moment was Valencia een ‘taifa-staat’ (hoofdstad van een moslimrijk) en werd er besloten dat er een grote muur moest worden gebouwd om niet zomaar iedereen meer toe te laten in de stad.  De stadsmuur had een dikte van in totaal 2,5 meter met torens van 11 meter hoog. Na de herovering van het Spaanse land is een groot deel van de muur in Valencia verloren gegaan, maar delen zijn nog op enkele plekken in het oude centrum te vinden, zij het niet heel opvallend.

Het grootste deel is te zien in Galería del Tossal op Plaza del Tossal. Je vindt hier delen van de muur met daarin enkele bogen en een deel van een van de torens.

Verspreid door de stad vind je meer delen van de Arabische muur. Lees hier waar je wat kunt zien!

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 16:00 uur – 19:00 uur
Zondag en feestdagen: 10:00 uur – 14:00 uur
1 en 6 januari, 1 mei en 25 december: gesloten

Prijzen
Regulier: €2,-
Zondag en feestdagen: gratis

Adres
Plaza del Tossal

2 Comments on “Verborgen stadsmuur onder Plaza del Tossal”

    1. Dankje 🙂 Er volgt op de website binnenkort meer en op Facebook zie je tot en met vrijdag elke dag een nieuw bericht over de stadsmuur.
      En morgen ook… Requena! 🙂

Wat vind je ervan?