La FABrica: hippe eettent met industriële stijl

FABrica-Valencia

La FABrica is een restaurantje dat je zo zou kunnen tegenkomen tussen de eettentjes in Haarlem. De opvallende inrichting van dit restaurant vraagt erom hier naar binnen te stappen!

La FABrica

De naam zegt het al een beetje: La FABrica doet denken aan een fabriek, maar dan wel sfeervol. De wijk waarin het restaurant zich bevindt, dichtbij de haven, stond vroeger vol met fabrieken en eigenaar Emilio wil dat zijn restaurant als een soort eerbetoon dient aan die tijd. En dat is hem gelukt! Hij ontvangt ons hartelijk en laat het hele restaurant zien. We weten eigenlijk niet waar we moeten kijken, want overal waar je kijkt, is het leuk. Een oude werkbank met gereedschap, ouderwetse houten draaistoelen, stalen kledingkasten, een cementmolen, industriële lampen en noem het maar op.

Huevos rotos met een caña

Om te beginnen, krijgen we een frisse caña met daarbij een schaaltje olijven en een broodje met daarop huevos rotos, oftewel een roerei. We zijn duidelijk niet de enigen die op La FABrica zijn afgekomen, want het wordt alsmaar drukker en gezelliger. Wij zitten vlakbij de ingang en dat zijn twee grote openslaande deuren waar een tafel tussen staat en je aan kunt zitten. Terwijl het verder volstroomt, krijgen wij twee vinos tintos geserveerd en staan niet veel later twee heerlijk uitziende gerechten op onze tafel.

Chipirones con jamón en tacos & quesadillas

We krijgen chipirones con jamón, dat is gegrilde baby-inktvis met daarbovenop gebakken serranoham. En daarna krijgen we een bord met daarop twee taco’s -de een gevuld met groente en vlees en de ander met tonijn en ui-, quesadillas met ham en kaas en een apart bolletje guacamole. Het smaakt allemaal heerlijk!

Tips

Wij zitten na deze gerechten echt wel heel vol, maar de kaart is natuurlijk nog een stukje uitgebreider. Zo zijn er onder andere gezonde salades, mini-hamburguesas, huisgemaakte croquetas, nachos con guacamole en ‘esgarraet’, dat is een torentje van kabeljauw, paprika en olijven. Het is bij La FABrica zelfs mogelijk om veganistische gerechten te krijgen. Je hoeft hier niet diep in de buidel te tasten. De hele menukaart vind je hier.

Omgeving

La FABrica zit in een zijstraatje van de grote straat Avenida del Puerto, die van het Turia-park naar de haven loopt. Het straatje is vrij onopvallend, wat een voordeel is, want er komen voornamelijk alleen lokale mensen. Er zit ook nog een aantal barretjes naast en dat maakt dat er hier een heel gezellige sfeer hangt! En na het eten kun je uitbuiken door nog even langs de haven te wandelen of zelfs naar het strand te lopen. Ideaal!

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag: 19:30 – 00:00 uur
Zaterdag: 12:30 – 16:00 uur en 19:30 – 00:00 uur
Zondag: 12:30 – 16:00 uur
Maandag: gesloten

Locatie

Calle Cristo del Grao, 14