Universidad La Nau: dwaal rond in de historie

valencia-universidad-la-nau

Aan het sfeervolle en ietwat verstopte plein Plaza del Patriarca ligt de werkelijk prachtige en eeuwenoude Universidad de Valencia, “La Nau”. En je hoeft hier niet te studeren om binnen te komen. De deuren staan voor iedereen open om een kijkje te komen nemen!

Universidad La Nau

Tijdens de gouden jaren van Valencia, eind 15e eeuw, werd deze Universidad La Nau in gebruik genomen. De stad had eerder nog alle studies verspreid door de stad en vond het tijd dat er één plek voor zou komen en daarmee de universitaire status zou verkrijgen. Na de officiele inauguratie in 1498 verkreeg de universiteit die daadwerkelijke status van paus Alejandro VI in 1501 en koning Fernando II de Católico in 1502.

Exposities & bibliotheekcafé

De Universidad La Nau is een geweldig mooi gebouw om even binnen te gluren. Het is in neoklassieke stijl gebouwd en de universiteit bekleedt een oppervlakte van 2900 vierkante meter. Via de ingang met prachtige gevel kom je aan bij de indrukwekkende binnenplaats. Omgeven door tientallen zuilen met in het midden een standbeeld van de bekende Valenciaanse filosoof Juan Luis Vives.

Je kunt hier best wel even ronddwalen door de gangen van de universiteit. Er zijn vele exposities te zien en in een ruimte is een deel van de Arabische stadsmuur te zien die onder de universiteit ligt. Verder zit er een klein bibliotheekcafé vlakbij de ingang waar je een café solo kunt nuttigen.