Museo Nacional de Ceramica: voormalig paleis

bezienswaardigheden-valencia-museum-Museo-Nacional-de-Cerámica-palacio-del-marques-de-dos-aguas-keramiekmuseum

Museo Nacional de Ceramica, het keramiekmuseum van Valencia, is een voormalig paleis en heette tot 1954 Palacio del Marques de Dos Aguas. Als je dit sprookjesachtige gebouw ziet, wil je ook graag naar binnen om een kijkje te nemen. En dat kan, want het paleis uit eind vijftiende eeuw opende in 1954 haar poorten voor het publiek als Museo Nacional de Ceramica. Keramiek zie je overal in Valencia. Onder balkons, op vloeren en als souvenir.

Museo Nacional de Ceramica / Palacio del Marques de Dos Aguas

Als je naar binnen gaat, kom je eerst op de binnenplaats terecht. Daar koop je een kaartje en leg je je spullen in een kluisje. Je gooit er een euro in en die krijg je bij het openen weer terug. En dan begint de tocht door Museo Nacional de Cerámica. Beneden zie je eerst twee prachtige koetsen staan, onder andere versierd met goud. En in vitrinekasten staat Chinees porselein, wat een bijzondere geschiedenis heeft. Het Nederlandse verzamelingsechtpaar Tijmen en Helen Knecht-Drenth schonk in 1996 de porseleinen kunststukken aan het museum.

Vertrekken van de markies

Met een prachtige trap ga je naar de eerste verdieping. Hier doorloop je de kitscherige en kleurige vertrekken van de markies, zoals de keuken, danszaal, eetkamer, woonkamer en slaapkamer. Hier staan en hangen vazen, schilderijen, fleurig behang, meubilair met keramiek en heel veel ornamenten. De ene kamer is nog protsiger dan de andere. Op de bovenste etage tref je nog meer kunst, zoals vazen.

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag: 10:00 uur tot 14:00 uur en 16:00 uur tot 20:00 uur
Zondagen en feestdagen: 10:00 uur tot 14:00 uur

Prijzen

Regulier: €3,-
Ben je jonger dan 18 of ouder dan 65 jaar: gratis
Student tussen de 18 en 25 jaar: gratis
Zondagen en feestdagen: gratis

Website

Kijk, voordat je het museum wil bezoeken, even op deze website voor eventuele speciale openingstijden en prijzen.

Locatie

Poeta Querol, 2

3 Comments on “Museo Nacional de Ceramica: voormalig paleis”

Wat vind je ervan?