Mercat Central: grootste overdekte markthal van Europa

mercat-central

De Rotterdamse Markthal verkeert wellicht in roerige tijden, de overdekte markthallen in València daarentegen zijn al sinds jaar en dag niet uit het straatbeeld weg te slaan. Eén van de bekendste hallen in de Spaanse stad is Mercat Central. Deze staat schuin tegenover de bekende zijdebeurs La Lonja en naast de prachtige kerk Iglesia de los Santos Juanes.

Met ruim achtduizend vierkante meter is deze markthal zelfs de grootste van heel Europa. In het werkelijk prachtige gebouw zijn zo’n 300 winkeliers gehuisvest die van alles verkopen; verse vis, heerlijke wijnen, vlees in alle soorten en maten (varkenskoppen, – harten, -hersenen….) en allerlei groenten.

We hebben er minstens een uur rondgelopen, ons Spaans geoefend met Valenciaanse markthouders en uiteindelijk huiswaarts gekeerd met één ons ham, één ons chorizo, een fles Valenciaanse rode wijn, twee blauwe (!) tomaten, nog meer groenten, twee fruitsapjes en vers brood. Hier moet je een keer geweest zijn als je in Valencia bent!

Wil je lekker rustig rondlopen zonder veel andere toeristen? Dan raden wij je aan om zo vroeg mogelijk in de ochtend naar Mercat Central te gaan.

Website
Ga hier naar de website van Mercat Central voor meer informatie

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag: 07:00 uur tot 15:00 uur

Locatie
Plaza Ciudad de Brujas

5 Comments on “Mercat Central: grootste overdekte markthal van Europa”

  1. De Mercat Central lijkt wel een beetje op de Mercado in Barcelona. Ziet er erg leuk uit. Mooie uitnodigende foto’s om graag naar toe te gaan.
    Jose heeft er ook een kraampje zag ik.

    1. Inderdaad! Die in Barcelona is ook heel erg leuk 🙂 Maar deze in Valencia moet je zeker bezoeken. En dat gebeurt binnenkort!
      José doet hier enorm goede zaken 😉

Wat vind je ervan?