La Lonja de la Seda: voormalige zijdebeurs

bezienswaardigheden-valencia-la-lonja-de-la-seda-zijdebeurs

Eén van dé bezienswaardigheden van Valencia is La Lonja de la Seda. Dit is een oude zijdebeurs uit de 15e eeuw en is werkelijk een plaatje om te zien! De zijdebeurs staat schuin tegenover de grootste overdekte Europese markthal Mercat Central en recht tegenover de immense kerk Iglesia de los Santos Juanes.

Zeetribunaal La Lonja de la Seda

In La Lonja de la Seda draaide het vroeger maar om één ding: de handel van zijde. In Sála de Contratación werd alle zijde verhandeld. Deze prachtige zaal werd tussen 1483 en 1498 gebouwd. Iets daarnaast, in Consulado del Mar, zat het zeetribunaal. Deze werd samen met de grote toren tussen 1506 en 1548 gebouwd. Moest je voor het speciale zeetribunaal terechtstaan, omdat je bijvoorbeeld een wanbetaler was, dan kon je direct door naar de toren; die diende als gevangenis.

Binnentuin

Elke zaal in La Lonja de la Seda is een lust voor het oog. Het gebouw is grotendeels in gotische stijl gebouwd en overal zie je de mooiste ornamenten, pilaren en kroonluchters. Aan de achterkant van de zijdebeurs bevindt zich een mooie binnentuin met een fontein en sinaasappelbomen. Sinds 1996 staat de zijdebeurs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Prijs

Een entreekaartje kost €2,-

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag: 10:00 uur tot 19:00 uur
Zondag en feestdagen: 10:00 uur tot 14:00 uur
Gesloten: 1 en 6 januari, 1 mei en 25 december

Website

Ga hier naar de website voor meer informatie

Locatie

Carrer de la Llotja, 2

Wat vind je ervan?