Wat te doen met Pinksteren in Valencia 2017?

Volksdansen-Mercat-Central-valencia-agenda

Dit is een blog uit 2017Bekijk hier de agenda van Pinksteren 2018

 1. Ben je met Pinksterweekend in Valencia? Lees hieronder wat er allemaal te doen is, want wij hebben de leukste evenementen voor je op een rij gezet!

4 juni – Vlooienmarkt

In het hart van de prachtige hippe wijk Ruzafa kun je op 4 juni losgaan op de vlooienmarkt! Kleding, boeken, elpees, antiek.. alle ingrediënten zijn aanwezig voor een goede vlooienmarkt.

Het begint om 11:00 en duurt tot 20:00 en de hele dag zijn er activiteiten rondom de markt, zoals om 13:00 een concert, 18:00 een danscursus á €3,- p.p. en om 18:00 een poëzie-voordracht.

Waar?
R-Evolution School, Ruzafa

Adres:
Carrer de Dénia, 1.

1 juni t/m 15 september – Markt op het strand

Heerlijk flaneren langs het strand van Valencia, daar houden we van. En dan is er vanaf dit weekend ook nog eens markt! 74 kraampjes staan langs de stranden van Cabanyal en Malvaraso en hebben van alles te koop. De markt blijft nog staan tot en met 15 september!

Waar?
Playa de Cabanyal y Malvarosa

7 mei t/m 15 juni – Keramiekmarkt

Sinds de 2e zondag van mei en tot en met 15 juni is er een Keramiekmarkt midden in het centrum, Mercado de L’Escuraeta! Op Plaza de la Reina staan tientallen kraampjes met het meest prachtige keramiek, zoals schalen, borden en potten. En dat ook nog eens voor leukere prijzen dan in een normale keramiekwinkel! Elke dag vanaf 09:00 zijn de kraampjes geopend.

Waar?
Plaza de la Reina

4 juni – Volksdans bij Mercat Central

Tot en mei eind november kun je elke zaterdagochtend om 11:00 genieten van regionale volksdansen op het het plein bij Mercat Central!

Waar?
Plaça del Mercat

3 juni – Gratis concert!

Een gratis concert is altijd leuk. Zorg dat je 3 juni om 13:30 in Mercado de Ruzafa bent en geniet van een prachtig concert van het bekende Coro del Cmd Natzaret! Tijdens het concert kun je ook een beetje shoppen in de markthal; perfecte combi!

Waar?
Mercado de Ruzafa

Adres:
Plaça del Baró de Cortés, 9.

25 mei t/m 11 juni – A les Balconades!

Een van de populairste wijken op dit moment in Valencia is Ruzafa. En in deze wijk is sinds Hemelvaartsdag van alles te doen! Tot en met 11 juni vindt namelijk de 7e editie van A les Balconades! plaats. Een festival dat om kunst en cultuur draait en waar allerlei activiteiten en workshops georganiseerd worden met dans, theater, kunst en muziek. En bovenal zullen alle prachtige balkons en gevels overal versierd zijn met hedendaagse kunst.

Er worden ook tours gegeven zodat je niets hoeft te missen, onder andere in het Duits en Engels.

Kijk voor meer informatie op hun website!

Waar?
De wijk Ruzafa

25 mei t/m 4 juni – Ruta de Tapas con Turia!

Hét bier van Valencia heet Turía en van 25 mei tot en met 4 juni is er Ruta de Tapas con Turía. Oftewel: tapastour met Turía-bier! De opzet is simpel: Voor €3,- krijg je 1 biertje met 2 tapas. Hier doen 34 barretjes aan mee, dus dat kan een gezellig dagje worden 🙂

Dit zijn de deelnemende barretjes:
Participan Vinostrum, El Colmado de LaLola, Trencat Bar, La Botifarra, La Ostrería del Carmen, Rte. La Mattilda, Thistinto, Mi Cub, Santa Companya, Restaurante de La Reina Friendly, Bar Amorós, Sofartcafe, Valencia en casa, La Bona Vida, Don Pelayo-Gascó Oliag y Don Pelayo-Antonio Sacramento, Cafearte, Fum de Llum, Anou, Maldita Dulzura, Café Valencia, Paniacos, Abba Acteon, Nuna Bar, Viva Mascarque, Macel.lum, Cafe Bioparc, Las Cervezas del Mercado, Casa Guillermo, La Xarranta, Taberna La Reina, Mercat de La Reina, El Rincón de La Canal y Dodo Wear&Lounge.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.rutaturia.com/

26 mei t/m 11 juni – SEAT Experience

Voor de autoliefhebbers onder ons; komend weekend en tot en met 11 juni is er een SEAT-expositie in het treinstation. Het heeft alles te maken met de 60e verjaardag van SEAT en daarom staan in het treinstation tientallen prachtige oude SEAT-auto’s.

En al houd je niet van auto’s, het station is überhaupt de moeite waard om een kijkje te nemen.

Waar?
La Estación del Norte

Adres:
Carrer d’Alacant, 2

Elke zondag gratis yogales in los Jardínes del Turía

Kun je na het gewandel en gefiets wel wat ontspanning gebruiken? Zorg dan dat je op zondagochtend om 10:00 in los Jardínes del Turía bent, het welbekende stadspark van Valencia. Hier wordt namelijk elke zondag gratis yogales gegeven.

Zondag 4 juni zal docente Elena de les beginnen en deze keer staat een speciale Indiase massagetechniek centraal…

Waar?
Jardínes del Turiater hoogte van de brug Puente del Real.

2 Comments on “Wat te doen met Pinksteren in Valencia 2017?”

 1. he lieverds..wat ongelooflijk in zo’n korte tijd geïntegreerd. Ik ben onwijs trots op jullie.
  Tot zeer snel..lieve groet, Fenny

  1. Hola Fenny,
   Het fijne is ook dat veel mensen, vooral onze buren en hun vrienden, ons met open armen ontvangen. Daardoor beleven we meer 🙂 En afgelopen week gingen we met een Pakistaans-Peruaanse man naar een klein filmfestival in een kroeg (korte films) en daarna gingen we nog even met hem het terras op. Dus we leren steeds meer mensen kennen en daardoor wordt het nóg leuker om in Valencia te zijn! 🙂
   Vrienden uit NL zijn daarnaast ook meer dan welkom! Dus kom snel hiernaartoe! 🙂

Wat vind je ervan?