Mi Cub: smullen op een zonnig terras in Mercado de Colón

mi-cub

In de chique wijk L’Eixample staat een prachtige markthal; Mercado de Colón. In het verleden stonden in deze openluchtmarkthal allemaal marktkooplui, maar nu is deze gevuld met leuke restaurantjes, waaronder Mi Cub. Dit restaurant met groot terras ligt op de begane grond, maar in de kelder tref je nog veel meer eettentjes en ook een bierhuis, genaamd Las Cervezas del Mercado.

Mi Cub

We zitten aan een tafeltje heerlijk in de zon te genieten. De ene na de andere bediende vraagt ons wat wij willen drinken en eten, maar we laten het helemaal aan onze contactpersoon en tevens manager Alicia over. Onze wijnglazen worden volgeschonken met de rode wijn Mestizaje, een heerlijk mengsel van tempranillo, cabernet sauvignon, merlot y shiraz.

Croquetas de jamón ibérico en pimientos de padron

Bij de wijn een mandje brood met verse tomatensaus, pan con tomate. En dan komt het eerste voorgerecht van Mi Cub eraan, croquetas de jamón ibérico, gedecoreerd met pimientos al padron op een bedje van lechuga. Ofwel kleine kroketjes met Iberische ham, groene pepertjes en sla. In een paar hapjes op, maar heel lekker en krokant. Goed begin!

Calamar a la plancha

Kom maar op met het volgende gerecht… gerechten. De serveerster komt met Calamar a la plancha. Joanne is een fan van inktvis. Je moet dit gerecht wel goed kunnen bereiden, want de kans is vrij groot dat het teveel is gegaard en daardoor de structuur heeft van rubber. Maarten begint. Hoewel dit niet zijn favoriet is, is de smaak goed en gelukkig heeft de kok verstand van inktvis bakken. Joanne geniet volop!

Mejillones

En hup, het volgende gerecht staat alweer voor onze neus. Dit keer een mosselpannetje op Vlaamse wijze, gekookt met wortel, ui, paprika en selderij. Daarbij een puntzakje frieten. De mosselen zijn over het algemeen klein, maar de smaak doet daar niet aan onder. Een licht gerecht, wat fijn is in de middag.

Hamburguesa de buey

We sluiten af met twee hamburgers; Hamburguesa de Terrés en Hamburguesa de Buey. De eerste schijnt een van de beste hamburgers van Spanje te zijn. Deze zit tussen een wit bolletje met daarop geconfiteerde ui en iets wat Maarten heel lekker vindt… pittige schimmelkaas. Vaak is een gorgonzola of blauwaderkaas wit, maar deze is geel. En of Maarten de hamburger lekker vindt? Heerlijk! Joanne geeft de voorkeur aan het andere broodje hamburger, belegd met cheddarkaas, ham, augurk en grove mosterd.

Openingstijden

Maandag tot en met zondag: 10:00 – 00:30 uur

Website 

Ga hier naar de website

Locatie

Calle Jorge Juan, 19