Palacio de Rojas: prinsheerlijk overnachten

hotel-palacio-de-rojas-valencia

Palacio de Rojas

Gasten of geen gasten, iedereen blijft even stilstaan voor die deur om naar binnen te gluren bij Palacio de Rojas. Vooral deze weken voor Kerst, nu er een enorme kerstboom vol cadeaus in de entreehal staat. En wij testen dit prachtige hotel!

We worden hartelijk welkom geheten door een van de medewerkers die eerst de tuin laat zien en ons vervolgens meeneemt naar de ontvangstkamer. Over het interieur in Palacio de Rojas is duidelijk nagedacht, want wat ziet het er hier gezellig en warm uit. Hij biedt ons een lekker glaasje cava aan. We gaan lekker op de bank zitten en kletsen een eind weg. Aan toeristen geeft hij altijd allerlei handige tips over Valencia.

Paleis

Nadat we de cava opgedronken hebben, krijgen we onze sleutel van het appartement en leidt hij ons naar de vierde verdieping. Alleen de route ernaartoe is al vermakelijk, want het voelt daadwerkelijk alsof je je in een paleis begeeft. Je ziet allemaal prachtige ornamenten van gezichten om je heen en er zijn ongelooflijk veel trappen. Wees gerust, want je kunt ook gewoon de lift nemen.

Woonkamer

Ons appartement bevindt zich aan de voorzijde van Palacio de Rojas, aan de straatkant van Calle Quart. Een bekend uitzicht voor ons, want we wonen in dezelfde straat! We komen binnen in een ruime woonkamer waar een ronde eettafel staat met daarop een persoonlijk welkomstkaartje. Ook ligt er een ontbijtje voor morgenochtend klaar, namelijk een bruinbroodje van de bakker, een groot stuk cake en een zakje met anijskoekjes. Wat een welkom! Er is een grote keuken die van alle gemakken is voorzien, zoals een koffiezetapparaat met cupjes, waterkoker, wasmachine en inductiekookplaat. Dat laatste probeert Maarten die avond direct uit. Hij tovert enkele heerlijke tapasgerechten op tafel!

De bank in de woonkamer ziet eruit om heerlijk op neer te ploffen. Het voelt heel huiselijk met allemaal leuke fotolijstjes en spiegels boven de bank. Er staat ook een mooie blauwe fauteuil en bij de televisie liggen allerlei boeken om in te bladeren.

Slaapkamer

De slaapkamer is ontzettend ruim. Er staat een breed tweepersoonsbed met aan weerszijden een tafeltje. De achterwand bij het bed springt direct in het oog vanwege het kleurige motief. In de slaapkamer bevindt zich verder nog een handige inbouwkledingkast met daarin twee badjassen (!) en een raam waar vanuit je weer in Calle Quart kijkt. De volgende morgen kunnen we niet anders dan concluderen dat het bed heerlijk ligt. Aan de slaapkamer zit de badkamer verbonden met daarin een fijne en ruime regendouche, toilet en bidet. In de lades van de wastafel zitten handige badaccessoires verstopt, zoals een douchehaarnetje en nagelvijl!

Ontbijt

De volgende morgen als we weer fris en fruitig zijn, maken we het ontbijt klaar. Bij de meeste appartementen is het vaak zo dat je zelf een ontbijt moet regelen, maar bij Palacio de Rojas is dit deels inbegrepen. Bij aankomst ligt er al een en ander klaar aan brood en potjes jam en honing. Verder zijn er koffiecupjes, theezakjes, een fles water en een pak melk. En nog een extra verrassing in de koelkast: niet alleen een schaal vol perssinaasappelen, maar ook een fles cava! Dat wordt een champagne-ontbijt…

Appartementen

Palacio de Rojas beschikt over 26 appartementen in verschillende soorten en maten. Wil je hier met je hele gezin overnachten? Dat kan, er zijn zelfs appartementen met drie slaapkamers. Verder zijn er appartementen met een balkon of klein terras.

Fietsverhuur

Bij Palacio de Rojas is het mogelijk om een fiets te huren. Fiets bijvoorbeeld door het Turia-park, naar het strand of door de sfeervolle wijk El Carmen.

Parkeergarage

Kom je met de auto? Geen punt. Palacio de Rojas beschikt over een ondergrondse parkeergarage met 25 plaatsen.

Website 

Ga hier naar de website

Locatie

Calle Quart, 10