Agenda 1 t/m 7 december 2017

Kerst-valencia-plaza-del-ayuntamiento

De decembermaand is begonnen en net als op veel plaatsen in de wereld is er ook over Valencia inmiddels een grote kerstdeken gevallen. Zo is het treinstation versierd met vele lichtjes en kerstbomen, staat er een grote kerstboom en schaatsbaan op Plaza del Ayuntamiento en beginnen op allerlei plekken door de hele stad kerstmarktjes. Lees hieronder wat je deze week allemaal kunt verwachten!

1 december t/m 7 januari 2018: Kerstmarkt op Plaza de la Reina
Zoals elk jaar in Valencia vormt Plaza de la Reina het decor voor een kerstmarkt vol handgemaakte spullen. Er staan een kleine dertig kraampjes met onder andere veel keramiekproducten!

Openingstijden:
Dagelijks van 10:30 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 21:00 uur.
25 december en 1 januari is de kerstmarkt de gehele dag geopend en op 31 december alleen in de ochtend.

1 december t/m 6 januari: Kerstmarkt bij La Lonja
Nog een kerstmarkt, maar dan bij La Lonja de la Seda, vlakbij Mercat Central. Ook hier vind je allerlei kraampjes met de nodige kerstversieringen!

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 09:00 tot 22:00 uur.
Op 24 december is het geopend tot 02:00 uur ’s nachts.
Van 5 op 6 januari is de markt ’s nachts open tot 05:00 uur!

1 december: Gratis concert
Loop naar het mooie plein Plaza de Patriarca, dichtbij het Keramiekmuseum, en geniet hier gratis van een Indie-Pop-concert van de groep Tortél.

Tijd: 20:00 uur

2 en 3 december: Feria Vegana Valencia
Voor de derde keer op rij vindt in Valencia Feria Vegana plaats: een festival rondom vegetarisch eten! Met debatten, gastronomie, kleding en nog veel meer. Op zaterdag en zondag in Centre del Carme vlakbij Plaza del Carmen.

Openingstijden:
Zaterdag van 11:00 tot 23:30 uur.
Zondag van 11:00 tot 20:30 uur.

6 decemberDía de la Constitución

Op 6 december viert men in heel Spanje de Dag van de Grondwet. Op 6 december 1978 werd na een lange periode onder Franco de dictatuur vaarwel gezegd en werd er volmondig ingestemd met de nieuwe Grondwet. Deze dag zijn de meeste Spanjaarden vrij en zijn er door het hele land wel festiviteiten. Meestal in de vorm van optochten e.d.

Er zijn nog geen concrete programma’s te vinden voor deze dag, maar houd er in elk geval rekening mee dat winkels of supermarkten eventueel dicht kunnen zijn. Zodra er meer bekend is, plaatsen wij dat in deze agenda!

15 november t/m 13 december: Kerstinspiratie in Estación del Norte
Als je nog niet weet hoe je je kerstboom of huis moet versieren met kerststallen, lichtjes en kransjes, loop dan naar het treinstation Estación del Norte. Die is overigens al prachtig versierd, maar hier binnen heeft de bouwmarkt Leroy Marlin een ruimte ingericht met allemaal versierde kerstbomen, variërend van kleur en grootte. Je vindt dit als je het station binnenloopt direct aan de rechterkant in la Sala de los Mosaicos. Iets verderop in de vertrekhal van de treinen zit ook een klein winkeltje dat bijna uit zijn voegen barst vanwege de vele kerstspullen.

Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur.