Mercat de Russafa: dorpse markthal in hippe wijk

Mercat-de-Russafa-valencia

Wat is fijner dan heerlijk rondstruinen in een overdekte markthal vol met verse groente, vis en ander lekkernij? In Valencia heb je de keuze uit allerlei soorten markthallen en een daarvan is Mercat de Russafa, een markthal in de hippe wijk Ruzafa!

Mercat de Russafa in Valencia

160 kraampjes vol lekkernijen

Mercat de Russafa is een van de nieuwste overdekte markthallen van Valencia. Het werd gebouwd halverwege de jaren ’50 en in 1957 daadwerkelijk in gebruik genomen. De oppervlakte van de markthal is ruim 4700 vierkante meter. Ter vergelijking: Mercat Central is bijna 7000 vierkante meter groot. De markthal is al die jaren blijven groeien en groeien en heeft nu ongeveer 160 kraampjes!

Mercado-Ruzafa-Mercat-de-Russafa

Je zult van alles vinden in Mercat de Russafa. Kraampjes die vol liggen met grote, sappige Valenciaanse tomaten en tientallen champignons (setas). Mooi oranje gekleurde langostines, verse artisjokken en zelfs zeewier in alle soorten en maten. En ook voor een lekkere jamón of queso met een goede fles wijn erbij ben je hier aan het juiste adres.

Mercat de Russafa vs. Mercat Central

Het leuke aan Mercat de Russafa is dat het niet zo volstaat met toeristen zoals in Mercat Central nog weleens het geval kan zijn. Je begeeft je dus iets meer onder de Spanjaarden en dat is altijd een leuke bijkomstigheid! Qua architectuur springt de markthal in het centrum er wel meer uit, maar deze markthal in Ruzafa is in elk geval lekker kleurrijk en je kunt er alles kopen wat je nodig hebt. En ook leuk: rondom de markthal aan de buitenkant zitten allemaal kleine verkoopkraampjes met eten, kleding en meer!

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag: 07:00 – 15:00 uur
Zondag: gesloten

Website

Ga hier naar de website van Mercat de Russafa

Adres

Plaça del Baró de Cortés

Omgeving

Ben je na het rondstruinen uitgekeken in de markthal? Bezoek dan eens de prachtige kerk Iglesia Parroquial de San Valero y San Vicente Mártir die er pal naast staat, eet een lekker taartje bij Dulce de Leche en sluit af met een avocado-burger bij de Rainbow Burger.

Overnachten

Zoek je een hotel in (de buurt van) het gezellige Ruzafa? Slaap dan in Bed & Breakfast ABCyou of in Sohotel Valencia. En boek je een van deze leuke accommodaties via ¡NOS VEMOS!, dan krijg je korting op je verblijf én een fles wijn op je hotelkamer!