Lekker eten in huiselijke sfeer bij María Mandiles

maría-mandiles

María Mandiles heeft drie restaurants in Valencia. Wij hebben al meerdere malen op het terras van María Mandiles gezeten, op het pleintje naast de Parroquia de la Santísima Cruz in de historische wijk El Carmen. Het is daar heel sfeervol vanwege alle prachtige gebouwen om je heen. Bovendien is het vrij rustig, omdat er alleen een paar restaurantjes zitten en geen barretjes.

Maar deze keer zijn we uitgenodigd om in het centrum dichtbij alle toeristische trekpleisters te eten aan het Plaça de Manises. We stappen naar binnen en het eerste wat ons opvalt, is dat er juist heel veel Spaanse werklieden genieten van een menú del día.

Hetzelfde gaan wij ook eten. De dagmenu´s verschillen per dag en je kunt kiezen tussen vier voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 nagerechten. Daarbij krijg je brood, een drankje en achteraf een kopje koffie of thee.

Sfeer
María Mandiles is een kleurrijk en gezellig restaurant, én typisch Spaans. Dat betekent veel gezelligheid en hard geklets en gelach. Op de stoelen en banken liggen fleurige gebreide kussentjes, er staan bloemen op tafel en er hangen kleurige gordijnen. En niet te vergeten de waslijnen met daaraan kleedjes en de grote witte boom.

Menú del día
Wij kiezen twee verschillende voorgerechten om te delen. Nummer één is broccoli met daaroverheen gesmolten kaas, met daarbij als garnering kleine stukjes groenten als paprika, wortel en ui. De balsamicostroop maakt het geheel af. Voorgerecht twee is een quiche van zalm en mais en daarbij dun gesneden biet. Lekker veel groenten! Beide zijn fris en bevatten de broodnodige vitamientjes. Goed begin, helemaal omdat we hierbij een glas witte huiswijn krijgen ingeschonken. Het is een smaakvolle verdejo, Castillo de Berisa uit 2016.

Dan is het tijd voor de hoofdgerechten. We zijn allebei dol op tong (vis), dus laten we de kans hierop zeker niet aan ons voorbij schieten. Deze is wel licht gepaneerd, maar dat doet weinig afbreuk aan de smaak. Het ligt op een bedje van bloemkool, wortel, prei, groene boontjes en aardappel. Het tweede hoofdgerecht heet in Spaans pollo al horno, ofwel kippenpootjes uit de oven. Daarbij heerlijke courgette, aubergine en aardappel. Ietwat vleesjus erbij. Smullen geblazen, want de kip is goed mals! En hierbij krijgen we weer een lekker glaasje verdejo.

Dessert? Kan er zeker nog in. We kiezen voor iets typisch Spaans: tarta de calabaza. Dat is een pompoentaartje en typisch Valenciaans voor deze tijd van het jaar. Hierbij gebruiken ze de buiten- en binnenkant van de pompoen. De buitenkant dient als onder- en achterkant, voor de stevigheid. De binnenkant is lekker zacht en zoet en eetbaar. Het andere nagerecht is een wortelcake, gedrapeerd met stroop. Lekker licht en zoet. Daarbij een café solo, waardoor het helemaal af is. Vol en voldaan keren we huiswaarts, met heel wat vitamientjes in de maag.

Ook trek gekregen en zin in een driegangendiner? Voor maar een tientje zit je bij María Mandiles aan tafel. Je kunt ook uit allerlei andere gerechten en wijnen kiezen.

Prijzen
Kleine gerechtjes vanaf €2,50 en grote gerechten tot €18,50, toetjes €5,50 en wijnen tussen de €11,95 en €16,45

Openingstijden
Maandag tot en met zondag: 10:00 – 00:30 uur

Locatie
Plaza de Manises, 2

Website 
Kijk voor meer info en de twee andere adressen op deze website.

Importante
Todas las fotografías en este sitio web www.nosvemos.nl son propiedad de los autores de este sitio web. No se puede utilizar ni copiar estas fotos.