5x zoet in Valencia

zoet-valencia

In Spanje moet je zijn voor tapas, paella, maar ook voor zoet: pastelesPastel betekent in het Nederlands gebakje en deze zoetigheden zijn in Spanje om je vingers bij af te likken. In Valencia is het aanbod van deze pasteles te verleidelijk om te laten liggen. Daarom hebben wij 5 pastelerías –banketbakkers- ontdekt en deze voor je op een rijtje gezet.

Forn San Pablo
Deze pastelería bestaat al sinds 1936 en heeft een heerlijk aanbod aan gebakjes, brood en andere zoetigheden. Het interieur ziet er ook nog eens prachtig uit en de locatie is perfect, want het ligt praktisch naast Mercat Central. Zeker even naar binnen lopen!

Adres
Avenida del Baró de Càrcer, 25

Horno Pastelería San Nicolás
Pastelería San Nicolás is nog ouder dan bovenstaande. Deze maakt namelijk al gebakjes sinds 1802! Ze hebben ruime ervaring opgedaan en dat proef je terug in de zoete lekkernijen en het brood. Deze banketbakkerij zit midden in het oude centrum, maar ietwat verstopt en dat maakt het wat ons betreft net wat leuker!

Adres
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 8

Forn Desamparats
Een van de weinige pastelerías waar je ook een kopje koffie binnen kunt drinken, is Forn Desamparats. Hij zit eigenlijk vlakbij Forn San Pablo, maar dan iets meer uit de richting van het centrum. Al is dat het wandelingetje meer dan waard, want oh oh, wat ligt daar een lekkers! Hier worden al sinds 1869 de heerlijkste broodjes en gebakjes tevoorschijn getoverd, het interieur is heerlijk kitsch en het personeel ontzettend aardig!

Adres
Carrer de Guillem Sorolla, 11

Horno Pastelería Montaner
Pastelería Montaner ruik je bijna als je bovenop Torres de Serranos staat. Hier moet je naar binnen! En ook hier heeft men de nodige bakervaring: Montaner bestaat al sinds 1932. Het interieur is een plaatje, maar wat er in de schappen ligt, is om verliefd op te worden. Zorg dat je een plekje vrij hebt in je maag als je hier langsloopt en glip even naar binnen!

Adres
Carrer de Roteros, 5

Pastelería Santa Catalina
Zodra je de etalage van pastelería Santa Catalina ziet, blijf je daar naar staren. Wat een taarten en gebakjes! Vandaar de rij die er meestal staat. Ook hier een scala aan fantastisch lekkere pasteles en elk gebakje is een heus kunstwerk. Natuurlijk ook zoet!

Adres
Carrer de la Sombrerería, 5

Locaties pastelerías

Wat vind je ervan?