3 x zoet in Valencia

5-x-Zoet-Valencia-banketbakkers

3 x Zoet Valencia! In Valencia moet je zijn voor tapas, paella, maar ook voor zoet: pasteles! Pastel betekent in het Nederlands gebakje en deze zoetigheden zijn in Spanje om je vingers bij af te likken. In Valencia is het aanbod van deze pasteles te verleidelijk om te laten liggen. Daarom hebben wij 3 pastelerías -banketbakkers- ontdekt en deze voor je op een rijtje gezet.

3 x Zoet in Valencia

Forn San Pablo

Deze pastelería bestaat al sinds 1936 en heeft een heerlijk aanbod aan gebakjes, brood en andere zoetigheden. Het interieur ziet er ook nog eens prachtig uit en de locatie is perfect, want het ligt praktisch naast Mercat Central. Zeker even naar binnen lopen!

Room en Merengue
Wij gaan voor een heerlijke pastel met volle room. Dit mooie bolletje kun je natuurlijk niet laten liggen. En we nemen ook een taartje van merengue. Natuurlijk ongelooflijk zoet en ongelooflijk lekker!

Locatie
Avenida del Baró de Càrcer, 25

Zoet-Valencia

Horno Pastelería San Nicolás

Helaas is deze bakkerij sinds november 2023 permanent gesloten, vanwege pensionering en het niet vinden van een geschikte opvolger.

Pastelería San Nicolás is nog ouder dan bovenstaande. Deze maakt namelijk al gebakjes sinds 1802! Ze hebben ruime ervaring opgedaan en dat proef je terug in de zoete lekkernijen en het brood. Deze banketbakkerij zit midden in het oude centrum en verstopt en dat maakt het wat ons betreft nog leuker!

Heel veel fruit!
Dit bakkertje heeft zoveel lekkers, zoals eclairs, pompoentaart, macarons… noem maar op. Aangezien appeltaart een van de oudste soorten taart is, bestellen wij een appelgebakje met mooie schijfjes appel.

Op de hoofdfoto van dit artikel zie je een fruittaartje. Ook dat hebben wij meegenomen, want dat gebakje ziet er ongelooflijk lekker uit. Aardbei, framboos, kiwi, blauwe bes met daaronder smeuïge room. Mmmm…

Locatie
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 8

5-x-Zoet-Valencia-banketbakkers




Forn Desamparats

Een van de weinige pastelerías waar je ook een kopje koffie binnen kunt drinken, is Forn Desamparats. Hij zit eigenlijk vlakbij Forn San Pablo, maar dan iets meer uit de richting van het centrum.

Al is dat het wandelingetje meer dan waard, want oh oh, wat ligt daar een lekkers! Hier worden al sinds 1869 de heerlijkste broodjes en gebakjes tevoorschijn getoverd. Het interieur is heerlijk kitsch en het personeel ontzettend aardig!

Knapperige Amandelkoek & Bomba de Chocolate
Je mag zelf de Bomba de Chocolate ontdekken, maar we kunnen je al wel vertellen dat deze compleet met chocolade is gevuld, want deze stroom eruit als je de pastel opensnijdt. Het lijkt wel een lavabol. Machtig! Mijn hemel!

De knapperige amandelkoek trekt onze aandacht. Deze is bestrooid met amandelschaafsel en hele amandelen. Om de koek extra zoet te maken, heeft de bakker er honing overheen gegoten. Krantje en koffie erbij en genieten maar!

Locatie
Carrer de Guillem Sorolla, 11

Zoet-Valencia

Horno Pastelería Montaner

Pastelería Montaner ruik je bijna als je bovenop Torres de Serranos staat. Hier moet je naar binnen! En ook hier heeft men de nodige bakervaring: Montaner bestaat al sinds 1932. Binnenin zie je de oude stadsmuur.

Tompouce & Pastel de Nata
Zorg dat je een plekje vrij hebt in je maag als je hier langsloopt en glip even naar binnen! In de vitrine ligt een soort tompouce met stroop. Ai, hier met dat ding! En dan ook maar een typisch pastel de nata met room.

Locatie
Carrer de Roteros, 5

Zoet-Valencia

Nog meer zoet?

We hebben meer artikelen geschreven over allerlei zoetigheden in Valencia. Tijdens Pasen eten de Valencianen bijvoorbeeld Mona de Pascua en Panquemao. Wellicht al eens van gehoord en zeker een aanrader is de taartententje Dulce de Leche.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *