Het smalste huisje van Europa bevindt zich in… Valencia!

valencia-la-estrecha-smalste-huisje-van-europa

Singel 166 in Amsterdam staat met 1.80 breed bekend als een van de smalste huizen van de stad. Valencia doet er nog een schepje bovenop: hier staat het smalste huisje van Europa met een breedte van slechts 1 meter en 7 centimeter!

Smalste huisje van Valencia

Het huis is te vinden op Plaza Lope de Vega en is inmiddels onderdeel geworden van de bar ernaast: Tasquita la Estrecha. Desalniettemin was dit jarenlang het smalste huisje van Europa waarin men daadwerkelijk woonde! Het huisje was zo smal dat een van de toenmalige bewoonsters, een meisje, de jurk voor haar communie en een processie buiten moest aantrekken, omdat die te breed was voor het huis. In het huis stonden welgeteld 2 kleine bedden en 1 kinderbedje. Er zat een mini-keukentje vast aan de muur en er stond een tafel met 2 stoelen.

Van juwelenzaak tot opvang voor schuinmarcheerders en dames van lichte zeden

Op de begande grond had de vader van het meisje een juwelenzaak. De toenmalige bewoners kozen er op dat moment voor zo’n klein huisje te betreden, omdat men toen nog betaalde voor de breedte van de gevel. Na de juwelenzaak heeft het huisje voor tal van andere zaken gediend, onder andere als plek voor prostituees en mensen met een buitenechtelijke relatie.

Sinds maart 2015 is het huis onderdeel van Tasquita la Estrecha en niet van binnen te bekijken. Maar toch is het van de buitenkant zeker een kijkje waard. Overigens staat het allersmalste huisje ter wereld in Brazilië met een breedte van slechts 1 meter.

Omgeving

Aangezien je het smalste huisje van Europa niet kunt betreden, is het natuurlijk nog wel even leuk om meer cultuur op te snuiven. Nou, aan hetzelfde plein staat een prachtige kerk, genaamd Iglesia de Santa Catalina. Ga hier naar binnen, beklim de toren en kijk uit over heel Valencia. Honger gekregen? Lunch of dineer dan bij restaurant Secreto. De andere kooromgang bekijken? Ga dan meteen door naar Catedral de Valencia aan het Plaza de la Reina.

Locatie

Plaza Lope de Vega, 7

Wat vind je ervan?