Het smalste huisje van Europa bevindt zich in… Valencia!

valencia-la-estrecha-smalste-huisje-van-europa

Singel 166 in Amsterdam staat met 1.80 breed bekend als een van de smalste huizen van de stad. Valencia doet er nog een schepje bovenop: hier staat het smalste huisje van Europa met een breedte van slecht 1 meter en 7 centimer!

Het huis is te vinden op Plaza Lope de Vega en is inmiddels onderdeel geworden van de bar ernaast: Tasquita la Estrecha. Desalniettemin was dit jarenlang het smalste huisje van Europa waarin men daadwerkelijk woonde! Het huisje was zo smal dat een van de toenmalige bewoonsters, een meisje, de jurk voor haar communie en een processie buiten moest aantrekken, omdat die te breed was voor het huis. In het huis stonden welgeteld 2 kleine bedden en 1 kinderbedje. Er zat een mini-keukentje vast aan de muur en er stond een tafel met 2 stoelen. Op de benedenverdieping had de vader van het meisje een juwelenzaak. De toenmalige bewoners kozen er op dat moment voor zo’n klein huisje te betreden, omdat men toen nog betaalde voor de breedte van de gevel.

Na de juwelenzaak heeft het huisje voor tal van andere zaken gediend, onder andere als plek voor prostituees en mensen met een buitenechtelijke relatie. Overigens staat het allersmalste huisje ter wereld in Brazilië met een breedte van slechts 1 meter.

Sinds maart 2015 is het huis onderdeel van Tasquita la Estrecha en niet van binnen te bekijken. Maar toch is het van de buitenkant al zeker een kijkje waard.

Adres
Plaza Lope de Vega, 7

Wat vind je ervan?