Agenda Valencia 8 tot en met 10 februari 2019

Requena

Agenda Valencia 8 tot en met 10 februari 2019 is vooral gevuld met activiteiten die in het teken staan van eten. Want daar houden de Spanjaarden wel van. Van een veganistische tapasroute tot aan een feest ter ere van de chorizo; alles is mogelijk dit weekend. Geniet! 

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari: Veganistisch Valencia!

Wil je kennismaken met de veganistische tapas in Valencia? Dat kan tijdens de Ruta de la Tapa Vegana 2019! Ongeveer 50 restaurants en andere eettentjes doen hieraan mee en bij deze eetgelegenheden kun je een tapa voor €1,50 proeven. Alle informatie hierover vind je in dit artikel op onze website!

Ruta-Tapa-Vegana-Valencia-2019

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari: Wijn, kaas en vlees in Requena

Requena is allereerst een erg mooi dorpje om eens te bezoeken als je in Valencia bent. Requena is daarnaast het epicentrum van de wijnstreek Utiel-Requena. Het Valenciaanse dorp staat niet alleen bekend om de vele wijnen, maar ook om de embutidos: de worsten! En om dat groots te vieren, organiseert de gemeente van Requena dit weekeinde voor de 26e keer Muestra de Embutido Artsenal y de Calidad Requena. De beroemde worsten, zoals de chorizo, salchichón en bloedworst morcilla staan centraal, maar ook de wijn, zoetigheden en andere lekkernijen worden veelvuldig aangeprezen.

Het feest vindt plaats in de grote hal Recinto Ferial, maar ook in de rest van het dorp zijn activiteiten, zoals een markt en wijnproeverijen.

Openingstijden
Vrijdag 8 februari van 12:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag 9 februari van 10:00 uur tot 21:00 uur
Zondag 10 februari van 10:00 uur tot 19:00 uur

Programma
Het grootste gedeelte van de activiteiten vindt plaats in de evenementenhal Recinto Ferial. Echter noemen we ook enkele activiteiten die op andere plekken plaatsvinden:

  • Zaterdag 9 februari om 11:30 uur: Wijnproeverij van Sierra Norte in de winkel Ferevin (Calle Cuesta de las Carnicerías)
  • Zaterdag 9 februari om 13:00 uur: Wijnproeverij van Sebirán in de winkel Ferevin (Calle Cuesta de las Carnicerías)
  • Zaterdag 9 februari om 17:00 uur: Wijnproeverij met ecologische wijnen in de winkel Ferevin (Calle Cuesta de las Carnicerías)
  • Zondag 10 februari om 12:00 uur: Wijnproeverij met van Ladrón de Lunas in de winkel Ferevin (Calle Cuesta de las Carnicerías)

Kosten
Per dag kun je een strippenkaart kopen. Deze kaart bevat onder andere 2 glazen wijn, 1 flesje water, het proeven van diverse worsten en zoetigheden én een gratis bezoek aan een van de vele musea in Requena. De strippenkaart kun je daar ter plekke kopen.

Op vrijdag kost de strippenkaart €8,00
Op zaterdag en zondag kost de strippenkaart €10,00

Bereikbaarheid
Requena is goed te bereiken per trein of per auto. Kijk voor de treinen op de website van Renfe (kaarten te koop op treinstation). Let op: de treinen rijden niet zo frequent als in Nederland, dus houd de tijden goed in de gaten. Vertrek is vanaf station Estación del Norte. Je kunt ook een auto huren. Dat kan via deze link.

Adres Recinto Ferial
Calle Desvío Carretera, 152

Requena

Zaterdag 9 en zondag 10 februari: Rastro Weekend op Mercado de Tapinería

Op het ontzettend gezellige plein Mercado de Tapinería weten ze altijd hoe ze een feestje kunnen bouwen. Dit weekend is het Rastro Weekend met allemaal tweedehands kleding, meubels en meer én er wordt gedanst, gezongen en gedronken.

Tijden
Er zijn geen specifieke tijden gecommuniceerd, maar als je er overdag bent, dan zit je sowieso goed!

Agenda-Valencia-Rastro

Zaterdag 9 februari: Gratis concert in de haven

Terug van weggeweest: de concerten in de mooie pergola in de haven van Valencia! Deze keer georganiseerd door Cerveza Alhambra. Tot en met 25 mei 2019 kun je elke zaterdag genieten van een gratis concert.

Op 9 februari is er muziek van Alberto Montero, Tuya en Gem.

Tijden
11:30 uur tot 14:30 uur

Locatie
Pergola Modernista, Plaza de la Sal (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina-de-valencia

Zaterdag 9 februari: Chinees nieuwjaar in Valencia

Als we dan toch elk moment moeten aangrijpen om iets te vieren, dan ook maar Chinees Nieuwjaar! Om het jaar van het varken te verwelkomen, is er op zaterdag 9 februari de hele dag feest én een grootse optocht door de stad. Overdag zullen op Plaza del Ayuntamiento tal van Chinese activiteiten zijn met dans, gastronomie en activiteiten voor kinderen. Vervolgens begint om 18:30 uur de Cabalgata del Año Nuevo Chino.

Tijden
10:30 uur tot 18:00 uur: activiteiten op Plaza del Ayuntamiento
18:30 uur: de optocht Gran Cabalgata del Año Nuevo Chino
Route: Calle Pelayo, Calle Xátiva, Calle Marqués de Sotelo en eindigend op Plaza del Ayuntamiento

agenda-chinees-nieuwjaar

Zondag 10 februari: Bailes regionales! 

Geniet van mooie traditionele Valenciaanse volksdans op Plaza de la Virgen!

Tijd
11:30 uur tot 13:00 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

Volksdansen-Mercat-Central-valencia-agenda

Zondag 10 februari: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!

Elke zondagochtend is er El Rastro! De parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla wordt omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd. Dit is een grote vlooienmarkt vol snuisterijen die heerlijk is om overheen te struinen. Lees hier meer over deze vlooienmarkt!

Tijd
08:00 uur tot 13:30 uur

Locatie
Plaza Luis Casanova

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door hier te klikken. Veel plezier!

agenda-rastro-valencia

Zondag 10 februari: Aankomst Ronde van Valencia

Van 6 tot en met 10 februari 2019 vindt de Ronde van Valencia plaats. Een wielrenwedstrijd in de gehele Comunidad Valenciana. Met grote wielrenners als Alejandro Valverde, Geraint Thomas, Esteban Chaves en enkele Nederlanders zoals Dylan Groenewegen en Jos van Emden. Op 10 februari rijden zij de laatste etappe en die begint in Paterna en eindigt in Valencia.

De precieze route en etappe kun je vinden op de website van de Vuelta de Valencia. Naar verwachting zullen de renners vanaf een uur of 15:00 uur de stad binnen rijden. Bij Paseo de la Pechina komen ze de stad binnen en gaan richting Puente de la Exposición. Even later volgen Plaza America, Plaza Puerta del Mar, Calle Colón, Calle Marqués de Sotelo en eindigend op Plaza del Ayuntamiento. Het laatste gedeelte zal enkele keren herhaald worden, maar uiteindelijk zal er rond 16:00 uur gefinished worden op Plaza del Ayuntamiento en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats.

vuelta-españa-sagunto

Zondag 10 februari: Gratis naar musea en bezienswaardigheden

Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek het prachtige oude paleis Marqués de Dos Aguas, loop rond in de zijdebeurs La Lonja de la Seda of  kijk vanuit de toren van de Catedral de Valencia op de stad uit!

Museo-Nacional-de-Cerámica-valencia

Bestel de leukste uitjes in Valencia

Ga eropuit en bestel hier alvast de leukste uitjes in en rondom Valencia.

bioparc-valencia

Feestdagen Valencia 2019

Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2019 van de feestdagen in Valencia.

corpus-christi-valencia

Boek hier je hotel in Valencia

De leukste en fijnste hotels hebben wij voor jou op een rij gezet. Bekijk deze hotels, appartementen en B&B’s in Valencia (én ontvang korting en een welkomstgeschenk).

hotel-boutique-Balandret-valencia

Eten en drinken in Valencia

Benieuwd waar je in Valencia lekker kunt eten en borrelen? Bekijk hier al onze aanraders!

restaurants-valencia-gallina-negra