El Rastro: de vlooienmarkt van Valencia

el-rastro-valencia

Op vele plaatsen in Spanje is die te vinden: El Rastro. Dit is een vlooien-, rommel-, antiekmarkt waar je lekker overheen kunt struinen en met een beetje geluk misschien wel iets bijzonders op de kop tikt. De naam El Rastro komt van de vlooienmarkt in Madrid. Daar is de markt gigantisch en een fenomeen. Maar ook in Valencia liggen er genoeg snuisterijen en is daarmee een fijne zondagochtendbesteding!

El Rastro van Madrid

El Rastro is dus ooit begonnen in Madrid. Om precies te zijn is er vanaf 1740 al gedocumenteerd over deze rommelmarkt als zijnde een plek waar tweedehands kleding mag worden gekocht, geruild en verkocht als alternatief voor de normale verkoop. De naam El Rastro was rond de 16e eeuw een synoniem voor slachter of slachterij en aangezien de rommelmarkt rondom het slachthuis van Madrid plaatsvond, werd El Rastro de naam voor deze vlooienmarkt. Inmiddels heeft El Rastro in Madrid wereldwijde faam en 3500 plaatsen op de markt.

el-rastro-valencia

De vlooienmarkt van Valencia

De vlooienmarkt van Valencia doet het met wat minder plekken, maar is desalniettemin ook heerlijk om overheen te struinen. De markt is elke zondagochtend en ook nog eens op een leuke plek, namelijk op de parkeerplek naast het voetbalstadion van Valencia C.F.! De hele parkeerplaats ligt vol met kleedjes waarop duizend en één spullen staan. Oude grammofoonspelers, antieke vazen, schilderijen, bergen kleding, meubels en nog heel veel meer!

agenda-rastro-valencia

Tip: neem niet veel waardevolle spullen mee naar de markt. Hoe leuk de markt kan zijn, voor een zakkenroller is dit ook een uitgelezen kans om zijn of haar slag te slaan.

Tijden

Elke zondagochtend van 08:00 tot 13:00 uur

Locatie

Parkeerplaats van voetbalstadion Mestalla
( Plaza Luis Casanova )

Let op: ergens in 2019 gaat de locatie wijzigen. Zodra bekend is wanneer, laten wij dat weten!

Stadiontour Mestalla

Interesse in een tour door het voetbalstadion Mestalla van Valencia C.F.? Dat kan! Klik op onderstaande foto voor meer info en het bestellen van kaarten. 

el-rastro-valencia