Agenda Valencia 11 tot en met 13 januari 2019

agenda-haven-valencia

In de agenda voor dit weekend in januari allemaal nieuwe activiteiten en evenementen! Aanschouw traditionele Valenciaanse dans op een van de pleinen, bezoek gratis een prachtig oud badhuis of struin rond over dé vlooienmarkt van Valencia. Leef je uit! Fijn weekend in Valencia!

Zaterdag 12 januari: Baños del Admirante

Bezoek vandaag gratis het eeuwenoude badhuis dat verstopt zit in Valencia. Je kunt HIER alles lezen over dit prachtige badhuis dat de gemeente nu beschikbaar stelt om gratis te bezichtigen.

Tijd
09:00 tot 14:00 uur

Locatie
Carrer dels Banys de l’Almirall, 35

Baños-Almirante

Zondag 13 januari: Alternatieve optocht Driekoninginnen

Vorige week hadden we de grootse intocht van de Driekoningen in Valencia die traditiegetrouw op 5 januari aan land stappen. In Valencia viert men het weekend erna, dit weekend dus, voor de vierde keer een alternatieve optocht, namelijk met Drie Koninginnen: Las Reinas Magas.

De vrouwen heten Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap en zij vieren met deze intocht de herinnering aan de eenmalige optocht van deze vrouwen tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In 1937, toen de regering wegens de oorlog naar Valencia verhuisde, werd een eenmalige optocht gehouden in de Week van het Kind om kinderen even de oorlog te doen vergeten. Deze vrouwen willen dit blijven herinneren en zijn dus voor het vierde jaar op rij de Reinas Magas van Valencia.

Ook deze optocht gaat weer gepaard met veel muziek, bombarie en animatie. Wel is er van extreem-rechtse partijen veel protest tegen deze optocht, met name omdat het van publiek geld betaald wordt. In een eerdere editie ging de optocht ook enigszins gepaard met protesten. Hoe dat dit jaar is, zullen we zien!

Wil je de optocht bewonderen? Dit is de route:

11:30 uur: Vertrek vanaf Jardín del Parterre via Calle de la Paz en Calle San Vicente Martir naar Plaza del Ayuntamiento waar het spektakel eindigt.

ayuntamiento-de-valencia

Zondag 13 januari: Bailes regionales! 

Geniet van mooie traditionele Valenciaanse volksdans op Plaza de la Virgen!

Tijd
11:30 tot 13:00 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

Volksdansen-Mercat-Central-valencia-agenda

Zondag 13 januari: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!

Elke zondagochtend is er El Rastro! De parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla wordt omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd. Dit is een grote vlooienmarkt vol snuisterijen die heerlijk is om overheen te struinen. Lees hier meer over deze vlooienmarkt!

Tijd
08:00 tot 13:30 uur

Locatie
Plaza Luis Casanova

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door hier te klikken. Veel plezier!

agenda-rastro-valencia

Zondag 13 januari: Gratis naar musea en bezienswaardigheden

Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse stad Valentia in een bijzonder museum, klim op de Torres de Quart of Serranos voor een prachtig uitzicht, loop rond in de stierenarena Plaza de Toros of ontdek het grootste feest van Valencia in het Fallas-museum.

Bezienswaardigheden-Museo-Fallero-Valencia

Tot en met 22 januari: Feria de Attracciones

Valencia houdt van de kermis en daarom is er nu ook weer een kerstkermis, dichtbij de haven van Valencia. Voor jong en oud!

Openingstijden
Vrijdag 11 januari: 17:00 uur tot 02:00 uur
Zaterdag 12 januari: 11:00 uur tot 02:00 uur
Zondag 13 januari: 11:00 uur tot 01:00 uur

Locatie
Tussen Calle Ingeniero Manuel Soto en Avenida de Francia, dichtbij de haven van Valencia

kermis-valencia-feria-de-atracciones-valencia

Feestdagen Valencia 2019

Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2019 van de feestdagen in Valencia.

feestdagen-valencia

Bestel de leukste uitjes in Valencia

Ga eropuit en bestel hier alvast de leukste uitjes in en rondom valencia.

ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias-valencia-stad-van-de-kunst-en-wetenschap

Boek hier je accommodatie in Valencia

De leukste en fijnste accommodaties hebben wij voor jou op een rij gezet. Bekijk onze hotels, appartementen en B&B’s in Valencia.

hotel-boutique-Balandret-valencia