Ayuntamiento de Valencia: wuif vanaf het balkon

Ayuntamiento de Valencia staat midden in het centrum van Valencia aan het prachtige plein Plaza del Ayuntamiento. Dit plein is omgeven door bijzondere gebouwen, zoals het postkantoor Edificio de Correos y Telegrafos. Maar de uitblinker van het plein is het gemeentehuis, oftewel Ayuntamiento de Valencia. En je kunt het gratis bezoeken!

Ayuntamiento de Valencia

Het werd ooit gebouwd om als schoolgebouw te functioneren, maar sinds 1860 is dit het gemeentehuis. Het is van buiten én van binnen een adembenemend mooi gebouw. Deels barokstijl met ornamenten, marmeren trappen en een waanzinnig balkon. Vanaf dat balkon heb je een prachtig uitzicht over Plaza del Ayuntamiento met alle bloemenkramen, de indrukwekkende fontein en omringende gebouwen. Wuif hier net als de koning of koningin naar het volk.

Feestzaal, museum en raadzaal

Naast het balkon is er ook een prachtige feestzaal met gigantische kroonluchters, Salón de Cristal (ook te zien in onze allereerste vlog). En ga naar het historisch museum, Museo Histórico. Daar ligt bijvoorbeeld het zwaard van koning Jaime en hangen verschillende stadskaarten van Valencia. Wat ook zeer de moeite waard is om naar binnen te gaan, is de raadzaal. Je gaat echt terug in de tijd. De bestuurders zitten hier op fluwelen zetels. Het portret van Rey Felipe de Zesde hangt aan de wand achter de raadsvoorzitter. Denk er wel om dat je op tijd de raadszaal in gaat, want vaak sluit die eerder dan de rest van het Ayuntamiento de Valencia.

Openingstijden

Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 uur tot 15:00 uur.

Prijzen

Je kunt gewoon helemaal gratis naar binnen

Locatie

Plaza del Ayuntamiento, 1

Wat vind je ervan?