Centro Arqueológico de la Almoina: bakermat Valentia

archeologisch-centrum-valencia-Centro-Arqueológico-Almoina

In het Centro Arqueológico de la Almoina ontdek je de ontstaansgeschiedenis van de stad Valencia. Dit museum ging pas in 2007 open, nadat er jarenlang onderzoek was gedaan naar de opgravingen, waarop het museum nu staat.

Opgravingen
Tussen 1985 en 2005 werden de opgravingen onderzocht. Daarbij vond men monumentale gebouwen, inscripties, meer dan duizend munten en vijfhonderd keramiekvoorwerpen. Maar misschien wel het meest interessant zijn technische documenten, waarin de archeologische achtergronden van Valencia staan.

Valentia
Op het stuk grond van de opgravingen ontstond in de tijd van 138 voor Christus de stad Valentia. Deze werd gesticht door de Romeinen. Verschillende overblijfselen van gebouwen werden gevonden, zoals een graanschuur en thermische baden. In de graanschuur werden graangewassen en andere basisproducten opgeslagen, zodat de inwoners van de stad gegarandeerd waren van voldoende eten.

Vernietiging
Valentia had een kort bestaan, namelijk maar 63 jaar. In het jaar 75 voor Christus, tijdens de burgeroorlog, vernietigde generaal Pompeyo de stad. Valentia werd geruïneerd achtergelaten en gedurende 50 jaar was er geen teken van leven. Daarna werd de stad een nieuw leven ingeblazen.

Sant Vicent Mártir
De dichter Sant Vicent Mártir is één van de bekendste personen uit de oude wereld. Hij schreef een gedicht over zijn rol als martelaar. Dat werd weids verspreid in de vijfde eeuw en voor men het wist, kwam Valentia als bedevaartsoord te boek te staan. De hand van de heilige Sant Vicent Mártir ligt in de Catedral de Valencia.

Te bekijken
Wat kun je allemaal zien in het Centro Arqueológico de la Almoina? Oude potten, kruiken, een skelet, keramiek, delen van muren en thermische baden. Er ligt een pad, dat je door de geschiedenis leidt. Reconstructievideo’s worden afgespeeld van hoe de stad Valentia er vroeger uit zou hebben gezien.

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag: 10:00 tot 19:00 uur
Zondagen en feestdagen: 10:00 tot 14:00 uur

Prijzen
Algemeen tarief: €2,.
Gereduceerd tarief: €1,-
Gratis: zondagen en feestdagen

Adres
Plaça Dècim Juni Brut

Website
Meer informatie vind je op de website van het museum