Agenda 5 tot en met 11 januari 2018

iglesia-de-los-santos-juanes-valencia

Kerst en Oud & Nieuw zijn geweest, maar in Valencia is 6 januari pas echt belangrijk. De Driekoningen. Bovendien zijn er nog steeds kerststalletjes en -markten. Het is weer tijd voor flamenco, circus, kermis en Playmobil… en kunst! Lees hieronder de agenda van Valencia!

5 januari: Aankomst op de catamaran en La Cabalgata de los Reyes Magos
In Nederland komt Sinterklaas met zijn Pieten aan op een stoomboot. In Valencia komen de 3 koningen aan op een catamaran. Om 16:30 uur begint het spektakel in de haven. Daarna gaan de heren verder op een praalwagen. Meer info op deze site.

Dit is spectaculair! Een stoet van 200 meter met 40 praalwagens! En wie staan daar in ieder geval op? De 3 koningen. Maar dat is niet alles, want er wordt gedanst, muziek gespeeld en je kunt genieten van theater! Het thema van deze editie is duurzame voeding. En in plaats van pepernoten wordt in Valencia met snoepjes gestrooid!

Route: Paseo de la Alameda, Navarro Reverter, Puerta del Mar, General Palanca, General Tovar, Paz, Plaza de la Reina, San Vicente, plaza del Ayuntamiento en Marqués de Sotelo. De optocht start om 18:00 uur.

Tot en met 6 januari: Kerstmarkt bij La Lonja
Bij La Lonja de la Seda, vlakbij Mercat Central. Hier vind je tot en met zaterdag 6 januari allerlei kraampjes met de nodige kerstversieringen! Nog heel even dus dat je hier van kerstsferen kunt genieten.

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 09:00 tot 22:00 uur.
Van 5 op 6 januari is de markt ’s nachts open tot 05:00 uur!

Tot en met 7 januari: Kerstmarkt op Plaza de la Reina
Zoals elk jaar in Valencia vormt Plaza de la Reina het decor voor een kerstmarkt vol handgemaakte spullen. Er staan een kleine dertig kraampjes met onder andere veel keramiekproducten!

Openingstijden:
Dagelijks van 10:30 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 21:00 uur.

Tot en met 7 januari: Kerst bij Ciudad de las Artes y las Ciencias!
Vandaag begint op een unieke plek in de stad een kerstmarkt, namelijk bij Ciudad de las Artes y las Ciencias! Er zijn onder andere 35 kraampjes, allerlei workshops en foodtrucks. De Kerstman komt af en toe langs, er staat een grote kerststal en er zijn allemaal activiteiten voor kinderen.

Tijden:
Dagelijks van 11:30 – 21:00 uur

Speciale openingstijden:
5 januari: 11:30 – 17:00 uur
6 januari: 17:00 – 21:30 uur

Tot en met 7 januari: Schaatsen!
Hoe leuk is het om te schaatsen in Valencia? Dat kan op Plaza del Ayuntamiento!
Denk er wel aan om handschoenen te dragen, want zonder mag je helaas niet schaatsen.

Tijden:
Dagelijks van 11:00 – 23:00 uur

Prijzen:
Kinderijsbaan: €5,- p.p.
Grote ijsbaan: €8,- p.p.

kerststal

9 januari: Noche de Flamenco

In de bar Radio City ervaar je de Spaanse dans en muziek flamenco. De flamenco-avonden zijn elke dinsdag tot en met 26 december.

Locatie: Santa Teresa, 19

Tijden: 22:30 uur

Prijzen: €15,-. Als je op de website reserveert, ontvang je kortingen op drankjes tot 1:30 uur.

Website: klik hier

Flamenco

Tot en met 22 januari: Playmobil
Ben jij helemaal gek van Playmobil? Tot en met 22 januari 2018 kun je naar de tentoonstelling Los Clicks de Playmobil, die bestaat uit enorme privécollecties. Clicks zijn de poppetjes. De verzamelaars hebben hun best gedaan en uitgepakt. Zo zijn er namelijk verschillende thema’s: het paleis van Bagdad, de zeehaven van de zeventiende eeuw met galjoenen en fregatten, de strijd tussen de Romeinen en Barbaren en een wereld vol fantasie. Wij zeggen: hollen voor een kaartje. Een entree kost je slechts €2,- en daarmee kun je van 10:00 tot 21:00 uur je favoriete Playmobil-figuurtjes bewonderen. Kijk voor de actuele openingstijden en uitzonderingen op deze website. Het evenement vindt plaats in Ateneo Mercantil.

Tot en met 22 januari: Kermis
Ben je een liefhebber van attracties? Nou, je kunt helemaal losgaan op de kermis in Valencia!

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag: tot 23.30 uur
Vrijdag, zaterdag en de vooravond van feestdagen: 01:30 uur
Zondagen en feestdagen: tot 00:30 uur

Locatie
Haven van Valencia / Marina de Valencia

Tot en met 28 januari: Circus
Ga terug in de tijd met dit authentieke circus. Je kunt genieten van de leukste acrobatiek, clowns, vuurspuwers en nog veel meer!  Aan de haven van Valencia treedt Circo Raluy Legacy tot en met 28 januari 2018 op. Kaartjes kun je kopen vanaf €12,-. Ga hiervoor naar deze website.

Tot en met 2 februari: Kerststal
In het Museo Nacional de Ceramica gaan ze met hun kerststal tot en met 2 februari op de Napolitaanse toer.

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag: 10:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 20:00 uur
Zondagen en feestdagen: 10:00 tot 14:00 uur

Tot en met 19 maart 2018: Sorolla. Un jardín para pintar
De bekende Valenciaanse schilder zijn kunstwerken kun je bewonderen. Zijn onderwerpen waren portretten, landschappen en kunst met sociale en culturele thema’s. Hij is het meest bekend dankzij zijn realistische kunstwerken. Hoewel hij op latere leeftijd zich ook met het impressionisme bezig hield. Als je zijn collectie van dichtbij wilt aanschouwen, ga dan naar Centro Cultural Bancaja. Bovendien is het helemaal gratis. Op vrijdag en zaterdag kun je om 18:30 uur zelfs een gratis rondleiding krijgen. Daarvoor moet je je wel inschrijven door middel van de elektronische post. Klik hier om het e-mailadres te openen.

Adres
Plaza de Tetuán, 23

Openingstijden
Maandag: 10:00 tot 14:00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 21:00 uur 18:30 h.

Prijzen
Gratis entree

Website
Voor meer informatie kun je terecht op de website