Mercado Cabanyal: markthal in visserswijk van Valencia

markthal-valencia-mercado-cabanyal

Mercado Cabanyal is een van de vele markthallen van Valencia en ligt midden in de oude visserswijk Cabanyal dichtbij het strand van Valencia. Deze markthal is een vrij onontdekte voor de toerist, maar de lokale Valenciaan weet hier de weg naartoe maar al te goed te vinden!

Mercado Cabanyal

Geschiedenis

Aan het strand van Valencia ligt de prachtige, oude visserswijk Cabanyal. Hier kom je in plaats van hoge appartementengebouwen en flats, voornamelijk kleine en kleurrijke huisjes tegen. Deze wijk had tussen 1837 en 1897 de naam Pueblo Nuevo del Mar en was in die periode een onafhankelijk dorpje. Omdat er zo veel vissers woonden, betekende het dat er ook veel vis was dat verkocht moest worden. Daardoor ontstond de eerste grote markthal van Cabanyal. Maar vanwege de groeiende populatie en de veroudering van die markthal, werd besloten om een nieuwe markthal te bouwen. En zo werd het huidige Mercado Cabanyal op 2 juli 1958 geïnaugureerd.

mercado-cabanyal-markthal-valencia

Producten

In Mercado Cabanyal kom je veel kraampjes tegen die gevuld liggen met de mooiste soorten groenten en fruit. De grootte van paprika’s en aubergines die je nooit in een Nederlandse supermarkt zult zien liggen. En wat te denken van de prachtig groen gekleurde romanesco? En natuurlijk zijn de kraampjes met  jamón en andere vleessoorten niet weg te denken in een Spaanse markthal, zoals Mercado Cabanyal.

Maar wat tot op heden het belangrijkste product van Mercado Cabanyal is, is zonder twijfel vis! Deze markthal staat erom bekend dat de kwaliteit van alle vis erg goed is en de variëteit enorm. Volgens de markthal zelf zal dit ook altijd een soort eerbetoon moeten zijn aan de vele vissers(vrouwen) uit Cabanyal door de eeuwen heen.

Net als de vroegere markthal van Cabanyal heeft ook de de huidige mercado aan de buitenkant van het gebouw allerlei kraampjes zitten. Van oudsher was dit bedoeld voor de boeren uit omliggende dorpen, die hier hun producten konden verkopen. Nu vind je hier onder andere bloemen, kleding en een klein terras.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag: 07:00 uur tot 14:30 uur

Website

Meer informatie over de markthal en de kraampjes vind je op de website van Mercado Cabanyal

Tip

Hoewel je bij steeds meer kraampjes kunt pinnen, is het altijd verstandig om voldoende contant geld mee te nemen naar de markthal.

Adres

Calle Martí Grajales, 4

Omgeving

De wijk Cabanyal ligt aan het strand van Valencia. Ook zitten er allerlei leuke, hippe eettentjes in deze wijk. Enkele tips van ons:

bodega-la-peseta-valencia-gastronomie

Hotel in Cabanyal

Zoek je een hotel dichtbij het strand van Valencia? Slaap dan heerlijk comfortabel in Hotel Balandret! Bij dit mooie hotel met uitzicht op zee slaap je met korting en krijg je een flesje typisch Valenciaanse wijn als je via ¡NOS VEMOS¡ boekt. Alle informatie over Hotel Balandret vind je hier!

hotel-boutique-Balandret-valencia