Agenda 24 tot en met 27 augustus 2018

Agenda-Valencia-Palau-Musica

In de agenda voor dit weekend zie je dat er uiteraard weer genoeg te doen is in Valencia! Zo is er een gastronomisch evenement in de stad zelf, maar ook een groot wijnfestival in het mooie dorpje Requena. Natuurlijk zijn op zondag de musea en monumenten gratis te bezoeken én er is nog meer. Lees snel de agenda door. ¡Fijn weekend!

Tot en met 31 augustus: Gastronomie in meest luxe hotel van Valencia
Tot en met 31 augustus kun je elke vrijdag genieten van een gastronomisch festival in het meest luxe hotel van Valencia: Hotel Las Arenas Balneario Resort! Het festival heet ‘La Gran Plaza Gastronómica’ en er zijn foodtrucks, kraampjes met de lekkerste kazen, hammen en chorizo, broodjes en nog veel meer. De toegang is geheel gratis en je betaalt alleen wat je eet of drinkt. En je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op het strand en de zee.

Tijd
20:00 tot 23:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Calle Eugenia Viñes 22-24

Agenda-Valencia-Gastronomie-Arenas

Elke donderdag t/m zaterdag: Spektakel bij Ciudad de las Artes y las Ciencias!
Geniet deze zomeravonden van een groots spektakel met water, muziek en lichtshows in de Stad van de Kunst en de Wetenschap! In en rondom het bijbehorende meer ‘El Lago de l’Hemisfèric’ staan enkele grote sculpturen van de Britse artiest Tony Gragg. Deze man, die momenteel ook een grote tentoonstelling in New York heeft, is inmiddels wereldberoemd en onderscheiden met talloze prijzen, omdat hij het beeldhouwwerk weer nieuw leven heeft ingeblazen. Hij gebruikt altijd vele materialen, zoals steen, hout, brons, staal en aluminium. Zijn tentoonstelling in Ciudad de las Artes y las Ciencias heet ‘Six Sculptures’ en is zijn eerste tentoonstelling die ín het water staat.

Om er extra aandacht aan te geven, is er elke donderdag, vrijdag en zaterdag een spektakel rondom deze sculpturen. De show duurt maar 5 minuten, dus zorg dat je er op tijd bent! De shows zijn tot en met 1 september te bewonderen.

Tijd
23:00 uur (duur: 5 minuten)

Toegang
Gratis

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

agenda-valencia-ciudad-artes-ciencias

23 tot en met 26 augustus: Ferevin in Requena
Dit weekend kun je de ene na de andere wijn slurpen in het epicentrum van de Valenciaanse wijn, namelijk bij Ferevin in Requena! Utiel-Requena is dé wijnstreek van Valencia en tijdens dit weekend kun je in een grote hal in het dorpje Requena allerlei Valenciaanse wijnen proeven. Requena zelf is een prachtig dorpje om te ontdekken dus ideaal te combineren. Begin dan eerst met de wandeling door het stadje en eindig met proeven 😉 Onder andere Bodega Las Coviñas is aanwezig waar wij eerder al eens een rondleiding kregen.

Bereikbaarheid
Vanaf Estación del Norte gaan treinen naar Requena (station Requena). Bekijk hier de treinrijden. Liever met de auto? Dat kan ook!

Openingstijden
Donderdag, vrijdag en zaterdag: 11:00 – 15:00 uur en 19:00 tot 22:00 uur.
Zondag: 11:00 tot 15:00 uur.

Prijzen
Er zijn twee soorten proefabonnementen van €5,- en €8,-

Locatie
Recinto Ferial de Requena
Calle Desvío Carretera, 152, Requena

las-coviñas

Tot en met 26 augustus: Openluchtbioscoop bij Palau de la Música
Spreek je een woordje Spaans? Of vind je het in ieder geval mooi klinken? Ga dan in de avond naar Palau de la Música in Jardín del Turia. Naast de grote fontein is namelijk een openluchtbioscoop in de zomer! Komend weekend kun je genieten van de volgende films:

  • Vrijdag 24 augustus: Rebeca (Rebecca). Alfred Hitchcock, EUA. (1940)
  • Zaterdag 25 augustus: Rebeca (Rebecca). Alfred Hitchcock, EUA. (1940)
  • Zondag 26 augustus: Rebeca (Rebecca). Alfred Hitchcock, EUA. (1940)

En ja, Spanjaarden houden van nagesynchroniseerde films, dus schrik niet als je je lievelingsacteur ineens met een gekke Spaanse stem hoort praten 😉

Prijzen
€3,50 p.p.

Tijd
22:30 uur

Locatie
In de tuin van Palau de la Música in Jardín del Turia

Agenda-Valencia-Palau-Musica

25 augustus: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

26 augustus: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

26 augustus: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Ga naar het leuke Fallas-museum, bezoek de mooie stierenarena of kijk eens binnen in het onontdekte oude badhuis van Valencia!

Baños-Almirante

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia
Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

san-vicente-ferrer-valencia