Agenda 31 augustus tot en met 3 september 2018

plaza-de-la-reina-Valencia-pleinen

Hierbij hebben we de agenda van komend weekend voor je! In het prachtige dorpje Requena kun je genieten van een groot wijnoogstfeest en in Valencia zelf is ook van alles te doen, zoals een gezellige rommelmarkt bij het voetbalstadion en gratis activiteiten op zondag. Geniet!

Tot en met 31 augustus: Gastronomie in meest luxe hotel van Valencia
Tot en met 31 augustus kun je elke vrijdag genieten van een gastronomisch festival in het meest luxe hotel van Valencia: Hotel Las Arenas Balneario Resort! Het festival heet ‘La Gran Plaza Gastronómica’ en er zijn foodtrucks, kraampjes met de lekkerste kazen, hammen en chorizo, broodjes en nog veel meer. De toegang is geheel gratis en je betaalt alleen wat je eet of drinkt. En je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op het strand en de zee.

Tijd
20:00 tot 23:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Calle Eugenia Viñes 22-24

Agenda-Valencia-Gastronomie-Arenas

Elke donderdag t/m zaterdag: Spektakel bij Ciudad de las Artes y las Ciencias!
Geniet deze zomeravonden van een groots spektakel met water, muziek en lichtshows in de Stad van de Kunst en de Wetenschap! In en rondom het bijbehorende meer ‘El Lago de l’Hemisfèric’ staan enkele grote sculpturen van de Britse artiest Tony Gragg. Deze man, die momenteel ook een grote tentoonstelling in New York heeft, is inmiddels wereldberoemd en onderscheiden met talloze prijzen, omdat hij het beeldhouwwerk weer nieuw leven heeft ingeblazen. Hij gebruikt altijd vele materialen, zoals steen, hout, brons, staal en aluminium. Zijn tentoonstelling in Ciudad de las Artes y las Ciencias heet ‘Six Sculptures’ en is zijn eerste tentoonstelling die ín het water staat.

Om er extra aandacht aan te geven, is er elke donderdag, vrijdag en zaterdag een spektakel rondom deze sculpturen. De show duurt maar 5 minuten, dus zorg dat je er op tijd bent! De shows zijn tot en met 1 september te bewonderen.

Tijd
23:00 uur (duur: 5 minuten)

Toegang
Gratis

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

agenda-valencia-ciudad-artes-ciencias

Tot en met 2 september: Fiesta de la Vendimia in Requena!
De streek Utiel-Requena is hét wijngebied van de regio Valencia. Om te vieren dat de wijnoogst er bijna aan zit te komen, is er ieder jaar een groot oogstfeest in het dorpje Requena! En ook komend weekend zijn er tal van activiteiten. De hele dag door is er van alles te doen in het stadje en kom je de evenementen vanzelf tegen. Maar hierbij enkele activiteiten op een rij:

31 augustus

  • 12:00 uur: Baile del Vermut, oftewel een dans ter ere van het drankje Vermut. Locatie: Pabellón de la LXXI Fiesta de la Vendimia
  • 22:00 uur: Noche Gastronómica, oftewel een gastronomische nacht met proeverijen. Locatie: Plaza de la Fuente de la Carrera

1 september

  • 14:00 uur: Mascletà, oftewel keihard vuurwerkgeknal! Locatie: Plaza Juan Grandia
  • 17:00 uur en 18:30 uur: Stierenoptredens. Locatie: Plaza de Toros
  • 21:00 uur: Noche del Vino, oftewel nacht van de wijn! Locatie: Plaza del Coronel Ruiz del Albornoz
  • 00:30 uur: Vuurwerk, ditmaal echt siervuurwerk. Locatie: Calle Jaime Juan Castañer

2 september

  • 10:45 uur: Ofrenda de Flores, oftewel een bloemenoffer aan de heilige maagd. Locatie: Avenida Arrabal, naast het Monument
  • 13:00 uur: Mascletà, oftewel keihard vuurwerkgeknal. Locatie: Plaza Juan Grandia
  • 18:·0 uur: Gran Cabalgata, oftewel een grootse optocht. Locatie: Avenida Arrabal
  • 00:30 uur: De grote fontein vol wijn gaat in de fik! Locatie: Plaza del Portal

Requena zelf is overigens een prachtig dorpje om te ontdekken dus ideaal te combineren!

Bereikbaarheid
Vanaf Estación del Norte gaan treinen naar Requena (station Requena). Bekijk hier de treinrijden. Liever met de auto? Dat kan ook!

Requena

1 september: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

2 september: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

2 september: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse Arabische stadsmuur, beklim de prachtige oude stadstorens of ontdek het leuke Fallas-museum!

Bezienswaardigheden-Museo-Fallero-Valencia

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia
Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

feria-andaluza-valencia