Agenda Valencia 26 tot en met 29 oktober 2018

valencia-convento-del-corpus-christi

Wat is er de komende dagen allemaal te doen in Valencia? Je leest het in Agenda Valencia 26 tot en met 29 oktober 2018. Ga naar Veles e Vents aan de haven van Valencia, bezoek gratis allerlei musea, aanschouw traditionele dans op Plaza de la Virgen en struin rond op de rastro. Veel plezier! 

Oktober: Amstel Art

Aan de haven van Valencia, Marina de Valencia, in het gebouw Veles e Vents kun je moderne dans aanschouwen, muziek luisteren en erop dansen, prachtige foto’s bewonderen en nog veel meer. Daarvoor of daarna een hapje doen? Ga bijvoorbeeld naar Bodega La Peseta.

Website
Wil jij er ook bij zijn? Ga dan voor meer informatie naar deze website

Programma

valencia-amstel-art

Tot en met 28 oktober: Cuina Oberta

Eet bij de wat grotere en normaal gesproken duurdere restaurants een dagmenu of diner voor een mooi prijsje. Een dagmenu voor €24,- tot €39,- en een diner voor €30,- tot €45,- per persoon. Eetsmakelijk!

Website
Kijk op deze website voor meer informatie, menu’s, reserveringen en deelnemende restaurants

Impressie Cuina Oberta

27 oktober: Bailes regionales!

Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

Oktober 2018 – februari 2019: Traditionele dans op Plaza de la Virgen

Elke zaterdag kun je al genieten van traditionele Valenciaanse volksdans bij de markthal, maar vanaf nu kan dat ook op zondag op Plaza de la Virgen! Omdat 12 oktober een feestdag is, kun je die dag ook al de volksdansen bewonderen. Mannen en vrouwen hebben zich in de mooiste kostuums gehesen, traditionele muziek klinkt op de achtergrond en dan gaan de voetjes van de vloer!

Speeldagen
Oktober 2018: 28 oktober
November 2018: 4, 11, 18 en 25 november
December 2018: 2, 6, 8, 9 en 16 december
Januari 2019: 13, 20 en 27 januari
Februari 2019: 3 februari

Tijd
11:00 tot 13:30 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

27 en 29 oktober: Mecánica Clásica en L’apothéose

Tijdens Mecánica Clásica op zaterdag 27 oktober muziek van Fernando Junquera, Àlex Verdú, Joni Bordes en Juanvi Fortea in de Salón de Baile van het prachtige keramiekmuseum.

Op maandag 29 oktober muziek van Händel, Telemann en Bach gespeeld door Asís Márquez, Víctor Martínez, Laura Quesada en Carla Sanfélix.

Tijden
Begintijd Mecánica Clásica: 18:00 uur
Begintijd L’apothéose: 20:00 uur
Het is verstandig om op tijd aanwezig te zijn, zodat je zeker weet dat je naar binnen kunt.

Prijzen
Gratis

Website
Ga hier naar de website voor meer informatie over Mecánica Clásica
En hier ga je naar meer informatie over L’apothéose

Locatie
Poeta Querol, 2

Museo-Nacional-de-Cerámica-valencia

28 oktober: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!

Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

28 oktober: Gratis naar musea en bezienswaardigheden

Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse stad Valentia in een bijzonder museum, kijk rond in het oude paleis Marqués de Dos Aguas of loop rond in de imposante kathedraal! En ontdek meer over je voorouders in Museo de Prehistoria de Valencia.

bezienswaardigheden-valencia-Museo-de-Prehistoria-de-Valencia

Feestdagen Valencia

Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

valencia-corpus-christi