Museo de Prehistoria de Valencia: ontmoet je voorouders

bezienswaardigheden-valencia-Museo-de-Prehistoria-de-Valencia

Maak kennis met je voorouders in het museum Museo de Prehistoria de Valencia. Schedels, keramiek, munten, oude geschriften, beelden, sieraden… Van alles kun je er bewonderen. Alle geschiedenis en opgravingen komen uit de Comunidad Valenciana, zoals Xàtiva.

Museo de Prehistoria de Valencia

Het museum Museo de Prehistoria de Valencia uit 1927 is tevens een wetenschapsinstituut, dat onderzoek doet naar het Valenciaans archeologisch erfgoed, zich inzet om dat behouden en daar bekendheid aan probeert te geven. Een deel van de resten van opgravingen komt uit de grotten Cova Negra in Xàtiva en Cova del Parpalló in Gandia, de bastion Bastida de les Alcusses in Moixent en de heuvel Tossal de Sant Miquel in Llíria. Deze plaatsen liggen allemaal in de Comunidad Valenciana. Museo de Prehistoria de Valencia is gehuisvest in het oude huis Casa de Beneficencia uit 1841. In het midden van de patio van dit museum stad een prachtige kapel, waarin opvoeringen plaatsvinden. Het museum bestaat uit twee etages. Op de eerste ga je terug in de steentijd tot de bronstijd. Op de tweede beleef je de Iberische cultuur en de Romeinse tijd.

Steentijd en bronstijd

Op de eerste verdieping loop je ‘in’ de grotten van Xàtiva, kom je in ‘contact’ met je voorouders, ‘drink en ‘eet’ je uit de keramieken potten en pannen en ga je je vijand ‘te lijf’ met eeuwenoude wapens. Keramiek was en is dus altijd al belangrijk. In Museo de Prehistoria de Valencia vind je ook schedels van onze voorouderen. En zelfs van de neanderthaler liggen er resten.

Romeinse Rijk en Iberische cultuur

Op de tweede etage dwaal je rond in de tijd van de Romeinen de Iberische cultuur. Hoe leefde men destijds en met welke munten betaalden de Valencianen? Kunst was in de Romeinse tijd ook belangrijk. Aanschouw de bijzondere sculptuur van de buste van Dama d’Elx (Dama de Elche). Deze stamt uit de vierde of vijfde eeuw voor de jaartelling en vonden archeologen plotseling tijdens opgravingen in La Alcudia.

La Bastida de les Alcusses in Moixent

Tip

Als je honger hebt gekregen, kun je in op het binnenplein wat lekkers eten in het restaurant of op het terras.

Openingstijden 

Dinsdag tot en met zondag: 10:00 – 20:00 uur
Maandag: gesloten (evenals 1 januari, 1 mei en 25 december)

5 januari, 24 december en 31 december: 10:00 -14:00 uur

Prijzen

Maandag tot en met vrijdag: €2,00 p.p.
Zaterdag en zondag: gratis
Tevens heb je met je entreekaartje ook toegang tot het MUVIM (website)

Website

Ga hier naar de website van Museo de Prehistoria de Valencia

Adres

Calle Corona, 36

Bereikbaarheid

Metrohaltes: Àngel Guimerà of Túria
Valenbisi: station 1 op de hoek van de straten Calle Guillem de Castro en calle Na Jordana
Valenbisi: station 82 in de straat Calle Guillem de Castro bij de Torres de Quart