Agenda Valencia 19 tot en met 22 oktober 2018

Valencia-calle-la-paz

Wat is er de komende dagen allemaal te doen in Valencia? Je leest het in Agenda Valencia 19 tot en met 22 oktober 2018. Ga naar Veles e Vents aan de haven van Valencia, bezoek gratis allerlei musea en struin rond op de rastro. Veel plezier! 

Oktober: Amstel Art

Aan de haven van Valencia, Marina de Valencia, in het gebouw Veles e Vents kun je moderne dans aanschouwen, muziek luisteren en erop dansen, prachtige foto’s bewonderen en nog veel meer. Daarvoor of daarna een hapje doen? Ga bijvoorbeeld naar Bodega La Peseta.

Website
Wil jij er ook bij zijn? Ga dan voor meer informatie naar deze website

Programma

valencia-amstel-art

Oktober 2018 – februari 2019: Traditionele dans op Plaza de la Virgen

Elke zaterdag kun je al genieten van traditionele Valenciaanse volksdans bij de markthal, maar vanaf nu kan dat ook op zondag op Plaza de la Virgen! Omdat 12 oktober een feestdag is, kun je die dag ook al de volksdansen bewonderen. Mannen en vrouwen hebben zich in de mooiste kostuums gehesen, traditionele muziek klinkt op de achtergrond en dan gaan de voetjes van de vloer!

Speeldagen
Oktober 2018: 12, 14, 21 en 28 oktober
November 2018: 4, 11, 18 en 25 november
December 2018: 2, 6, 8, 9 en 16 december
Januari 2019: 13, 20 en 27 januari
Februari 2019: 3 februari

Tijd
11:00 tot 13:30 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

20 oktober: Bailes regionales!

Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

21 oktober: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!

Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

21 oktober: Gratis naar musea en bezienswaardigheden

Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse stad Valentia in een bijzonder museum, kijk rond in het oude paleis Marqués de Dos Aguas of loop rond in de imposante kathedraal!

Catedral-de-Valencia

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!

Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia

Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

valencia-corpus-christi