Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri

bezienswaardigheden-valencia-kerken-Iglesia-de-Santo-Tomas-Apostol-y-San-Felipe-Neri

Aan het plein Plaça de Sant Vicent Ferrer ligt de prachtige kerk Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri. Valencia kent een schat aan kerken, kathedralen, parochies en kapelletjes. En deze kerk beschikt over een aantal van deze vormen.

Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri

De gevel en de vloer van Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri zijn geïnspireerd op de kerk Il Gesú uit Rome, op naam van de architect Jacopo Vignola (1507-1573). Hij bracht met deze destijds nieuwe architectuur een verandering in de kerkelijke architectuur in Europa en dan vooral in de zeventiende en achttiende eeuw. Onder leiding van San Felipe Neri werd tussen 1725 en 1736 Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri gebouwd. De naam Santo Tomas werd pas in 1836 aan de naam en kerkgemeente toegevoegd. De parochie uit 1648 Santo Tomas werd in 1862 gesloopt en stond in de straten Avellanas en Cabillers.

Placa de Sant Vicent Ferrer

De kerk Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri zit aan het pleintje Plaza de San Vicente Ferrer. Dat kun je eveneens terugzien aan de gedenksteen van deze heilige op de gevel van de kerk. Maar veel Valencianen kennen dit als het Eendenpleintje, ofwel Plaza de los Patos. Op de fontein midden op het plein staan namelijk vier stenen beelden. Op de vloer rondom deze fontein kun je met je voet op een knop drukken, waardoor er water uit de bekken van de eenden komt.

Omgeving

In Carrer del Mar richting Plaza de la Reina zit aan de rechterkant een van de beste ijssalons van Spanje. En hiermee staat heladería La Nocciola Toscana op nummer 1 in Valencia! Na een tijdje in de kerk Iglesia de Santo Tomas Apostol y San Felipe Neri te zijn geweest, ben je natuurlijk wel toe aan een lekker ijsje. Loop je juist de andere kant op, kom je bij het kilometerslange park Jardín del Turia. Overigens zit Palau de Cervello ook op steenworp afstand.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 8:30 uur tot 13:00 uur en van 18:30 uur tot 20:30 uur
Zaterdag: van 8:30 uur tot 11:00 uur en van 18:30 uur tot 20:30 uur
Zondag en feestdagen: van 9:30 uur tot 13:00 uur en van 18:30 uur tot 20:30 uur

Prijzen

Gratis entree

Website

Ga voor informatie en actuele openingstijden naar deze website

Locatie

Plaza de San Vicente Ferrer