Feest in Valencia: San Vicente Ferrer

san-vicente-ferrer-valencia

Tijd voor San Vicente Ferrer!
Elk jaar op de tweede maandag na Pasen is het feest in Valencia. Supermarkten zijn dicht, velen leggen hun werk neer en het historische centrum stroomt vol met mensen. Op deze dag wordt namelijk de beschermheilige San Vicente Ferrer geëerd. Door de hele stad staan altaren verspreid en duizenden mensen lopen mee in een grote processie. En wij waren daar getuigen van!

Wie is San Vicente Ferrer?
San Vicente leefde in de 14e eeuw in Valencia en was toentertijd iemand over wie iedereen sprak. Hij was een zeer belangrijke prediker met vele volgelingen. Hij stond bekend om de vele wonderen die hij verrichtte, zo zou hij op zijn 9e al iemand genezen hebben. Zijn bijnaam in Valencia is ook wel Sant Vicent et el ditet, oftewel San Vicent en zijn vinger. Hij hoefde -volgens de legende- maar een vinger in de lucht te steken en er gebeurde een wonder.

In Valencia wordt deze Vicente Ferrer gezien als iemand die enorm veel voor de stad en omgeving van Valencia betekend heeft. Daarom wordt tijdens deze feestdag bij hem stilgestaan door middel van een bijzondere processie en de vele altaren. Op deze altaren wordt door kinderen zijn levensloop nagespeeld en zijn wonderen naverteld.We hebben de hele dag geprobeerd deze bijzondere taferelen vast te leggen met foto en video. In onze derde vlog kun je de bewegende beelden zien. Hieronder is een fotoreportage te bewonderen!

Benieuwd naar het programma van 2018? Dat vind je hier.

Wat vind je ervan?