La Nocciola Toscana: het lekkerste ijs van Valencia!

la-nocciola

La Nocciola is een van de vele ijssalons in Valencia. Het aanbod in deze mooie stad is gigagroot en de hoge temperaturen vragen erom. Maar wáár moet je zijn voor het lekkerste ijs van Valencia? Bij La Nocciola Toscana! Deze ijsjesdames staan op je te wachten vlakbij de Catedral de Valencia in een zijstraat van Plaza de la Reina in Carrer del Mar.

De zussen Olga en Paloma hebben bijna twee jaar geleden de ijssalon geopend en hun passie proef je terug in het ijs. La Nocciola heeft heerlijk romig Italiaans ijs in allerlei smaken. De meest populaire smaken zijn pistacho, mango en chocolate extra dark. Maar je vindt er ook queso salsa fresa (cheesecake), avellana galleta (hazelnoot met koekjes) en piña (ananas). Ga je liever voor het onbekende? Kies dan voor leche merengada, een typische smaak uit Valencia. Het is melk met limoen en kanaal. Aanrader! En wat te denken van mascarpone con hijos (mascarpone met vijgen), vanillia/mango/maracuya en dulce de leche (caramel). Meer exotisch? Neem dan een bolletje mojito.

Suiker- en glutenvrij
Liever geen suiker of gluten in je ijs? Ook daar hebben de zussen een antwoord op, want ze hebben zowel suiker- als glutenvrij ijs. Zoals koffie- en chocolade-ijs.

Waarom La Nocciola Toscana?
We geven toe dat we de laatste maanden flink wat ijsjes geproefd hebben in Valencia. Op het eerste oog zie je niet direct verschil bij ijssalons , maar qua smaak overduidelijk wel. Dat zit zo: bij veel ijssalons zie je bakken met enorm opgeklopt ijs, maar 9 van de 10 keer komt dat door het hoge suikergehalte. Door de suiker gaat dit opzetten en lijkt het heel romig, maar schijn bedriegt dus. Bij La Nocciola is dit anders. Zij gebruiken weinig suiker in hun ijs, maar meer crème. Het wordt supervers gemaakt en je proeft onmiddellijk het verschil.

Bakje of hoorntje?
Je kunt kiezen voor een bakje of hoorntje in maat S, M en L.

Tarrina (bakje)
S: 2 smaken
M: 2 smaken
L: 3 smaken

Cono/Cucurucho (hoorntje)
S: 2 smaken
M: 2 smaken
L: 3 smaken
Chocoladehoorntje: 2 smaken

La Nocciola heeft ook horchata en milkshakes én je hebt de mogelijkheid om ijs mee naar huis te nemen.
De ijssalon biedt ook de optie om een halve liter of een hele liter ijs mee te nemen.

Qué aproveche!

Openingstijden
Dagelijks van 12:30 – 00:00 uur

Website
Kijk voor meer informatie op deze website

Adres
Calle Avellanas, 1

2 Comments on “La Nocciola Toscana: het lekkerste ijs van Valencia!”

Wat vind je ervan?