Internationale Dag van Musea en Monumenten op 18 april 2019

Gort-over-de-Grens-valencia-tour-torres-de-serranos

Op 18 april 2019 is het Internationale Dag van Musea en Monumenten. In Valencia betekent dit dat verschillende musea en monumenten hun deuren gratis open stellen voor publiek! Wij zetten hieronder alle bezienswaardigheden op een rij die je deze dag gratis kunt bezoeken.

Internationale Dag van Musea en Monumenten

Op onze website vind je uitgebreide artikelen van enkele musea en monumenten die je gratis kunt bezoeken. Klik hieronder op de groen gemarkeerde bezienswaardigheden en je ontdekt meer over deze plekken. Loop bijvoorbeeld in het ondergrondse Centro Arqueológico La Almoina, waar je resten vindt van de Romeinse stad Valentia. Of ga naar de ondergrondse Galería del Tossal, die bestaat uit overblijfselen van de Arabische stadsmuur.

Je kunt ook door een voormalig paleis van de graven Cervelló lopen of de geschiedenis ontdekken van zijde in de oude zijdebeurs La Lonja de la Seda. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt zijn de oude stadstorens Quart en Serranos, die je kunt beklimmen en waarop je een geweldig uitzicht hebt over stad, strand en bergen!

Musea

Monumenten

Er zijn ook extra activiteiten in de musea en monumenten. Deze zijn echter allemaal in het Spaans. Geïnteresseerd? Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Pasen in Valencia

18 april valt in de Heilige Week voor Pasen. In Spanje heet dat Semana Santa en in Valencia Semana Santa Marinera. Bekijk hier het complete programma van deze Heilige Week en ontdek waar je de mooiste processies kunt zien.

feestdagen-valencia-pasen-Semana-Santa-Marinera