Wereldberoemde expositie Harry Potter in Valencia

Harry-Potter-Expositie-Valencia-Exhibition

Sinds zaterdag 13 april 2019 stap je in de wereld van Harry Potter! De grootse expositie Harry Potter: The Exhibition is een wereldwijd succes en heeft in het museum Museo de las Ciencias Príncipe Felipe een nieuw thuis gevonden.

Harry Potter: The Exhibition

Deze expositie van Harry Potter is er niet zo maar een. Eerder was het al te zien in onder meer Amsterdam, New York, Tokio en Madrid. Na Madrid is Valencia nu de tweede Spaanse stad waar de expositie te zien is. Madrid was een enorm succes, want bij de opening waren alle entreekaarten voor de gehele periode al uitverkocht! En wat bleek? De meeste bezoekers kwamen toentertijd uit de regio Valencia. “Een logische keuze dus om de tentoonstelling deze keer naar Valencia te halen”, aldus Rafael Giménez tijdens de persconferentie. Hij is directeur van productie- en evenementenbedrijf Sold Out dat de expositie naar Valencia haalde.

Harry-Potter-Expositie-Valencia-Exhibition

Acteurs uit Harry Potter bij persconferentie

Bij de persconferentie in Valencia waren de meeste ogen gericht op drie bekende acteurs uit de filmreeks van Harry Potter. De tweelingbroers Oliver en James Phelps uit Groot-Brittannië die voor de Harry Potter-fans bekend zijn als Fred en George Weasley. En de Spaanse actrice Natalia Tena die in de filmreeks de rol van Nymphadora Tonks vertolkt. Zij zijn het er gedrieën over eens dat de expositie een prachtige manier is om de film extra tot leven te laten komen bij de fans. Daarbij vinden de gebroeders Phelps het geweldig om weer terug te zijn in Spanje met deze expositie, omdat ze de Spaanse fans “fantastisch” vinden.

Harry-Potter-Expositie-Valencia-Exhibition


De expositie

Zodra je de expositie van Harry Potter binnengaat, kom je in een magische wereld terecht. Het doet ons wel een beetje denken aan De Efteling in Nederland. Nadat je persoonlijk welkom wordt geheten, kom je via enkele donkere ruimtes in de wereld van Harry Potter terecht.  Je loopt langs de meest favoriete scenes uit de Harry Potter-films. Denk aan de slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes van Gryffindor, het Verboden Bos en de klassen op Hogwarts.

Van bezemsteel tot Vuurbeker

Al deze ruimtes bevatten duizenden objecten, zoals kleding die de acteurs gedragen hebben, zwaarden, bezemstelen, boeken, snoepgoed, noem maar op. Zie de wapperende tuniek van Lord Voldemort, de beroemde bril en het gewaad van Harry Potter of de doos waarin de Vuurbeker is gedragen.

Speel zwerkbal!

Er zijn ook allerlei interactieve gedeeltes. Zo kun je de ruimte van Quidditch inlopen en er met heuse Quaffle-ballen gooien. Of trek een Mandrake naar boven die meteen begint te krijsen en neem plaats in de grote stoel van Hagrid.

Kleed je als Harry Potter

Overal klinkt muziek, de ene keer spannend, de andere keer vrolijk. Er hangen beeldschermen die fragmenten uit de films afspelen die bij de objecten horen die ernaast staan gestald. En aan het einde van de expositie heb je de mogelijkheid om Harry Potter-merchandise aan te schaffen. Denk aan snoepgoed, de bekende sjaal of een zwaard.

Her is overduidelijk: de echte Harry Potter-fanaat kan niet om deze expositie heen. En ook voor een niet-fan is het een hartstikke leuke expositie om doorheen te lopen.

Algemene informatie

Data
Vanaf 13 april 2019 tot en met 7 juli 2019

Tijden
Dagelijks van 10:00 uur tot 21:00 uur (laatste entree om 19:30 uur)

Prijzen
Maandag tot en met donderdag (behalve feestdagen en Semana Santa van 15 tot en met 22 april 2019):

 • Regulier tarief (vanaf 12 jaar): €16,90
 • Tarief kinderen (4 tot 12 jaar): €13,90
 • Familietarief (4 entreekaarten): €50,00
 • Kinderen 0 tot en met 3 jaar: gratis

Vrijdag tot en met zondag, feestdagen en Semana Santa van 15 tot en met 22 april 2019:

 • Regulier tarief (vanaf 12 jaar): €19,90
 • Tarief kinderen (4 tot 12 jaar): €15,90
 • Familietarief (4 entreekaarten): €60,00
 • Kinderen 0 tot en met 3 jaar: gratis

Let op:

 • Bovenop de entreeprijs komt een bedrag van €1,10 administratiekosten
 • Kinderen onder de 12 jaar moeten een identiteitsbewijs meenemen
 • Een familietarief bestaat uit: 2 volwassenen en 2 kinderen (4-12 jaar) óf 1 volwassene en 3 kinderen (4-12 jaar)

Entreekaarten
De entreekaarten koop je online op de officiële website van de expositie 
Je kunt de kaarten ook bij het loket van Museo de las Ciencias Príncipe Felipe kopen (tussen 10:00 uur en 20:00 uur)

Audiogids in alle talen
Wil je in je eigen taal meer te weten komen over de expositie als je er rondloopt? Koop online de audiogids of ter plekke (€6,00). De audiogids is beschikbaar in de volgende talen: Spaans, Valenciaans, Engels, Italiaans, Vlaams (Nederlands), Frans, Duits, Japans en Chinees (Mandarijn).

Locatie
De expositie is te zien in Museo de las Ciencias Príncipe Felipe. Dit is het Wetenschapsmuseum in de Stad van de Kunst en Wetenschap Ciudad de las Artes y las Ciencias. Meer over deze bijzondere plek lees je hier!

bezienswaardigheden-valencia-ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias