Agenda Valencia 22 tot en met 24 februari 2019

LA-CRIDA-VALENCIA-FALLAS

Agenda Valencia 22 tot en met 24 februari 2019. Dit weekend is de aftrap van Las Fallas! Het beroemdste feest van Valencia dat officieel pas 15 maart begint, maar de Valencianen weten niet hoe snel ze al kunnen feesten 🙂 Naast veel vuurwerk is er nog meer te beleven en dat lees je allemaal in onderstaande agenda!¡Nos vemos en Valencia!

2 februari tot en met 15 maart 2019: Fallas-expositie

Zoals gebruikelijk is er voorafgaand aan het grote feest Las Fallas in maart een grote expositie met de vele kunstwerken die gemaakt zijn. De tentoonstelling heet Exposición del Ninot 2019 en vindt plaats in Museo de las Ciencias, het wetenschapsmuseum in Ciudad de las Artes y las Ciencias. Er zullen 700 poppen opgesteld staan -elk gekozen door een Fallas-commissie- in de zaal Salón Arquerías. En het belangrijkste bij deze expositie is de stemming: de pop die de meeste stemmen krijgt van de bezoekers, zal tijdens de laatste avond van Las Fallas als enige pop níet in de fik worden gestoken.

Fallas Tour
Boek hier onze Fallas Tour ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias & Exposición del Ninot‘, die helemaal in het teken staat van deze Fallas-expositie!

Tijden
Maandag tot en met donderdag: 10:00 uur tot 20:00 uur
Vrijdag tot en met zondag: 10:00 uur tot 21:00 uur
Op 14 en 15 maart sluit de tentoonstelling al om 15:00 uur

Entree
Reguliere toegangsprijs: €3,00
Kinderen van 4 tot 12 jaar en 65-plussers: €1,50
Kinderen onder de 4 jaar: gratis

Locatie
Museo de las Ciencias, Ciudad de las Artes y las Ciencias

Fallas-Valencia

22 tot en met 24 februari: Enfocart

Geniet van fotografie, kunst en andere creatieve uitspattingen op het immer gezellige plein Mercado de Tapinería! Allerlei artiesten zullen hun werk tentoonstellen en aan jou om wellicht iets moois aan te schaffen voor in huis.

Tijd
Tijden zijn niet gecommuniceerd, maar overdag zit je altijd goed!

Locatie
Mercado de Tapinería

agenda-valencia-mercado-tapineria

14 tot en met 24 februari: 30-jarig bestaan Museum Moderne Kunst Valencia

Om te vieren dat het IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno) 30 jaar geleden voor het eerst haar deuren opende, kun je tussen 14 en 24 februari 2019 gratis dit Museum van de Moderne Kunst bezoeken! Zo is er onder andere kunst te bewonderen van de beroemde Ignacio Pinazo. Buiten alle kunst om zie je ook in het hele museum resten van de middeleeuwse stadsmuur van Valencia uit de 14e eeuw.

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag: 10:00 uur tot 19:00 uur
Vrijdag: 10:00 uur tot 21:00 uur
Maandag: gesloten

Website
Klik hier voor de website van het IVAM met onder andere alle exposities.

Locatie
Calle Guillem de Castro, 118

agenda-valencia-ivam

Zaterdag 23 februari: Gratis concert in de haven

Terug van weggeweest: de concerten in de mooie pergola in de haven van Valencia! Deze keer georganiseerd door Cerveza Alhambra. Tot en met 25 mei 2019 kun je elke zaterdag genieten van een gratis concert.

Op 23 februari is er muziek van Cloud Nothings en Mad Robot.

Tijden
11:30 uur tot 14:30 uur

Locatie
Pergola Modernista, Plaza de la Sal (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina-de-valencia

Zaterdag 23 februari 2019: Vuurwerkrecord

Een dag voor de officiële aftrap van Las Fallas moet je in de haven van Valencia zijn. Hier zal ’s avonds een spectaculaire vuurwerkshow zijn. Niet zomaar één: het wordt de hoogste verticale mascletà ter wereld! Georganiseerd door Amstel España, de gemeente van Valencia en de bekendste pyrotechnicus van Valencia: Ricardo Caballer. Deze mascletà zal behoorlijk knallen, met name de eindbeving die traditiegetrouw bij een mascletà hoort. Deze zal naar verwachting een trilling geven van 15 (!!) mascletàs bij elkaar op Plaza del Ayuntamiento. ¡Madre mía!

Hoe hard gaat zo’n mascletà?
Hoe groot is dit pyrotechnisch spektakel? Het gaat 120 meter de lucht in en is 50 meter breed. Deze mascletá bestaat uit 5000 loeiharde knallen waarbij in totaal ongeveer 1700 kilo vuurwerk wordt afgeknald. De gehele mascletà duurt ongeveer 10 minuten.

Het evenement heet officieel AMSTEL NIT DE LES FALLES en de locatie (de haven van Valencia) is expres gekozen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van het spektakel. Naar verwachting zal het zelfs vanuit de stad te zien zijn.

Tijd
20:00 uur

Locatie
Haven van Valencia (ter hoogte van Veles e Vents, Muelle de la Aduana)

De spectaculaire aankondiging van Amstel España

Zondag 24 februari 2019: Aftrap Las Fallas

Vandaag is het officiële startsein voor Las Fallas in Valencia 2019. Dit heet La Crida en is ieder jaar weer een speciaal moment. Alle Falleras komen bijeen bij Torres de Serranos en elke Valenciaan (en toerist) mag hierbij aanwezig zijn. Er is een groot feest waarbij het volkslied van Valencia zal klinken met daarna een spetterend vuurwerkspektakel! Maar de gehele dag zijn er al activiteiten:

07:00 uur: Despertà Infantil. Met veel bombarie lopen de kinderen door de stad. Ze hebben een doosje omhangen met daarin knalvuurwerk en gooien dat op de grond zodat iedereen letterlijk wakker knalt!
Route: Calle de la Paz naar Plaza del Ayuntamiento

07:40 uur: Despertà de adultos. Met veel bombarie lopen nu ook de volwassenen door de stad. Eindigend bij Plaza del Ayuntamiento zal er een knalvuurwerkspektakel zijn. Aansluitend is er een groot ontbijt op het plein voor iedereen die meeloopt.
Route: Calle de la Paz naar Plaza del Ayuntamiento

12:00 uur: De binnenkomst op Plaza del Ayuntamiento van allerlei muziekgroepen! De optocht begint op Plaza de la Virgen.

14:00 uur: Mascletà op Plaza del Ayuntamiento. Loeihard vuurwerkgeknal!

20:00 tot 20:30 uur: La Crida bij Torres de Serranos. Het zogeheten startsein van Las Fallas zoals hierboven geschreven. Eindigend met vuurwerk!

mascleta-valencia-fallas

Zondag 24 februari: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!

Elke zondagochtend is er El Rastro! De parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla wordt omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd. Dit is een grote vlooienmarkt vol snuisterijen die heerlijk is om overheen te struinen. Lees hier meer over deze vlooienmarkt!

Tijd
08:00 uur tot 13:30 uur

Locatie
Plaza Luis Casanova

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door hier te klikken. Veel plezier!

agenda-rastro-valencia

Zondag 24 februari: Bailes regionales! 

Geniet van mooie traditionele Valenciaanse volksdans op Plaza de la Virgen!

Tijd
11:30 uur tot 13:00 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

Volksdansen-Mercat-Central-valencia-agenda

Zondag 24 februari: Gratis naar musea en bezienswaardigheden

Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek het architectonische hoogstandje Plaza de Toros, beklim de Torres de Quart of kijk uit over de stad vanaf de Catedral de Valencia!

plaza-de-toros-valencia-stierenarena

Bestel de leukste uitjes in Valencia

Ga eropuit en bestel hier alvast de leukste uitjes in en rondom Valencia.

ciudad-de-las-artes-y-las-ciencias-valencia-stad-van-de-kunst-en-wetenschap

Feestdagen Valencia 2019

Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2019 van de feestdagen in Valencia.

Fallas-Valencia

Boek hier je hotel in Valencia

De leukste en fijnste hotels hebben wij voor jou op een rij gezet. Bekijk deze hotels, appartementen en B&B’s in Valencia (én ontvang korting en een welkomstgeschenk).

hotel-boutique-Balandret-valencia

Eten en drinken in Valencia

Benieuwd waar je in Valencia lekker kunt eten en borrelen? Bekijk hier al onze aanraders!

bar-lapaca-valencia-restaurant