Agenda 12 tot en met 15 oktober 2018

Volksdansen-Mercat-Central-valencia-agenda

Hebben de Valencianen nog maar net de feestdag van 9 oktober achter de rug, staat op 12 oktober alweer een nieuwe vrije dag voor de deur! Lees in de agenda alles over deze nationale feestdag én ontdek alle andere activiteiten en evenementen van dit weekend in en rondom Valencia. ¡Buen fin de semana!

12 oktober: Día de la Hispanidad
Op 12 oktober 1492 zette Cristobal Colón (Columbus, zoals wij hem kennen) voet op het tot dan toe onbekende continent Amerika. Dit deed hij onder de Spaanse vlag en dus is deze datum tot op heden een zeer belangrijke dag voor Spanje! Daarom is 12 oktober een nationale Spaanse feestdag en is iedereen deze dag vrij. In Madrid is er altijd een groots defilé van het leger waarbij de koning en zijn gezin en de minister-president aanwezig is. In Zaragoza is eveneens een groots feest, omdat het daar tevens Día de la Virgen de Pilar is, een feestdag ter ere van een maagd.

Madrid en Zaragoza zijn op deze dag dus dé 2 plekken waar je moet zijn voor groot feest. Op alle andere plekken in Spanje betekent 12 oktober simpelweg een heerlijke vrije dag, zo ook in Valencia. Verwacht dus geen grote optochten in Valencia. Houd wel rekening met dichte supermarkten en winkels.

Spaans

Vanaf 12 oktober: Traditionele dans op Plaza de la Virgen
Elke zaterdag kun je al genieten van traditionele Valenciaanse volksdans bij de markthal, maar vanaf nu kan dat ook op zondag op Plaza de la Virgen! Omdat 12 oktober een feestdag is, kun je die dag ook al de volksdansen bewonderen. Mannen en vrouwen hebben zich in de mooiste kostuums gehesen, traditionele muziek klinkt op de achtergrond en dan gaan de voetjes van de vloer!

Speeldagen
Oktober 2018: 12, 14, 21 en 28 oktober
November 2018: 4, 11, 18 en 25 november
December 2018: 2, 6, 8, 9 en 16 december
Januari 2019: 13, 20 en 27 januari
Februari 2019: 3 februari

Tijd
11:00 tot 13:30 uur

Locatie
Plaza de la Virgen

Tot en met 12 oktober: Middeleeuwse markt!
Zoals gewoonlijk is er rondom Nou d’Octubre, de feestdag van 9 oktober, een gezellige Middeleeuwse Markt bij de Torres de Serranos. Er is van alles aan eten en drinken, leuke kraampjes met handgemaakte producten, cultuur, spektakel en optochten.

Openingstijden
10:00 tot 01:00 uur

Locatie
Torres de Serranos

Tot en met 12 oktober: Lago de Conciertos
Tussen de prachtige gebouwen van Ciudad de las Artes y las Ciencias klinken de instrumenten en stemmen van de beste leerlingmuzikanten van Berklee. Zorg dat je erbij bent, want het is de laatste speeldag van het jaar!

Speeltijden
Van 19:00 uur tot 21:00 uur

Toegang
Gratis

Website
Ga hier naar de website van Berklee

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

lago-de-conciertos-valencia

13 oktober: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

14 oktober: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

14 oktober: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Bezoek de ondergrondse stad Valentia in een bijzonder museum, kijk rond in het oude paleis Marqués de Dos Aguas of loop rond in de imposante kathedraal!

Centro-Arqueológico-Almoina

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

Feestdagen Valencia
Wil je weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia.

Fallas-Valencia