Restaurant Café Madrid: exquise gerechten van Nacho Romero

valencia-restaurant-café-madrid

Restaurant Café Madrid in Valencia is onderdeel van het hippe Café Madrid. Hier eet je de lekkerste gerechten, die door erkend en geroemd chefkok Nacho Romero worden bereid.

Restaurant Café Madrid

Net als de kroeg en coctelería Café Madrid is er qua sfeer en interieur in het restaurant eer gedaan aan het Café Madrid uit vervlogen tijden. Dat betekent veel velours, typisch Valenciaanse schilderijen en foto’s en antiek meubilair in een nieuw jasje. Hier kijk je uit op het café. Naast dat gedeelte is er ook een meer modern restaurantgedeelte, waar meer licht is.

Tartar de Tomate, Gazpacho de Aguacate y Anchoas

We beginnen met een heerlijk fris tartaartje van tomaat, avocado-gazpacho en ansjovis. Hierbij drinken we bruisend water. Ja, water. Op tafel staat namelijk nog een pikstaart… cocktail. De sterke Old Fashion Smoked. Dus daarvan nemen we ook af en toe een nipje. Overigens hebben we voor het diner al een aantal mixjes gedronken. Terug naar de tartaar. Deze is fris door de tomaat, zacht en zoet door de gazpacho van avocado en wat bitter en zout door de ansjovis. Veel smaken, die perfect met elkaar in balans zijn. Een goed begin!

Tartar de Corvina con Emulsión de Almendras

We vervolgen met een andere tartaar en deze keer eentje van ombervis met een amandelemulsie. De ombervis is familie van de baars. Het torentje is versierd met fleurige gele bloemblaadjes. De amandelen zijn lekkere knapperig en de structuur van de tonijn is perfect rosé. Met de toevoeging van stukjes augurk is dit gerecht wat pittig. Als je je trouwens afvraagt wat een emulsie is; dat is een mengsel van vloeistoffen. In dit geval is het een amandelmengsel. 

Verduras a la Brasa y Ventresca de Atún

Het laatste tartaartje bestaat uit op kolen bereide groenten met buikspek van de tonijn. Dit ligt in de smeuïge salmorejo. Deze Zuid-Spaanse saus is een combinatie van knoflook, tomaat, brood en olie. Partjes kwartelei maken het gerecht helemaal af. Dit gezonde torentje met papika, aubergine en ui is heerlijk. Het is echt om te smullen!

Sashimi de Salmón, Manzana y Rábanos

Tijd voor radijsjes en appeltjes bedekt met mooie sashimi van zalm. Wederom een interessante combinatie. De pittigheid van de radijsjes, de zoetigheid van de appels en de vettigheid van de zalm. De sashimi smelt op je tong. De salade van appel en radijs geven de vis een pittig karakter. Echt heerlijk! Onze eerste sashimi was van kabeljauw en aten we op een bootje in de zee rondom de Galapagoseilanden en hengelde Maarten de boot binnen. Die was echt vers van de haak. Hoe zo’n verse zalm smaakt, weten we niet, maar deze van Nacho Romero is voortreffelijk!

Ceviche de Corvina con Leche de Mango

De eerste keer dat wij ceviche proefden, was in het jaar 2016 in Ecuador, in limoensap gegaard. Daar bestaat dit gerecht al jaren. Sinds dit jaar is het opeens ook populair in Nederland. In Spanje wint ceviche ook steeds meer terrein. Het is vaak een combinatie van een witvis en groenten in citroen- of limoensap. Nacho Romero bedacht een verrassend samenspel. In de kom ligt mangomelk met daarin kleine stukjes groenten met daarbij een spies met bolletjes ombervis. Om het geheel af te maken een blaadje koriander. Een exquise gerecht, waarvan je hoopt dat het niet opraakt.

Costilla Ibérica Laqueada

En dan totaal iets anders. VLEES! Letterlijk vertaald, betekent costilla laqueada gelakte rib. In dit geval is dit van het Iberische varken. Smullen geblazen! Het vlees is heerlijk mals en de saus maakt het geheel zoet. Daarbij gefrituurde zoete aardappel en een frisse koolsalade. Dit gerecht en de voorgaande zijn licht, maar alle bij elkaar geven je precies genoeg voldoening.

 Torrija con Helado de Leche Merengada

Een wentelteefje met een soort kaneelijs. Wij zijn idolaat van deze ijsvariant. Het is een perfecte aflsluiter van deze avond, vooral met Agua de Valencia erbij. Hiervan krijgen we twee kleine glaasjes. Meer dan genoeg, want hoewel het smaakt alsof er weinig alcohol in zit, is het tegendeel het geval.

Tips en omgeving

Voor of na de lunch of het diner bij restaurant Café Madrid is het zeker een aanrader om één, twee, drie of meer cócteles van cocktailexpert Iván Talens te proeven bij de coctelería in Café Madrid. Op andere momenten van de dag is het leuk om eens een kijkje te nemen in het gemeentehuis aan het Plaza del Ayuntamiento. In het op steenworp afstand liggende Universidad La Nau ontdek je een deel van de Arabische muur.  En heb je nog geen accommodatie geregeld, dan ben je meer dan welkom bij Casa del Patriarca.

Openingstijden

Maandag tot en met zondag van 8:00 uur in de ochtend tot 01:30 uur in de nacht.

Website

Ga naar de website van Café Madrid voor meer informatie.

Locatie

Carrer de l’Àbadia de Sant Martí, 10