Casa de las Rocas – Museo del Corpus

casa-de-las-rocas

Dat er duizend-en-één processies en feesten zijn in Valencia is een feit. Maar het kan natuurlijk zijn dat je zo’n processie nét misloopt als je hier bent. Gelukkig is er dan een oplossing. Ga naar Casa de las Rocas en bekijk de vele praalwagens, beelden en poppen van Corpus Christi van dichtbij!

Het 15e-eeuwse Casa de las Rocas, ook wel Museo del Corpus genoemd, is de bewaarplek van alle objecten voor onder andere de grote parade van het feest Corpus Christi. Denk aan de Gigantes (reusachtige poppen), de drie aguilas (enorme arenden ) en de eeuwenoude praalwagens. Tijdens een processie lijkt het niet eens zó enorm groot, maar als je in Casa de las Rocas staat, zijn alle wagens en poppen vrij indrukwekkend. In Casa de las Rocas wordt bij sommige beelden een video afgespeeld zodat je kunt zien hoe zo’n wagen of pop gereden wordt tijdens zo’n processie.

Als je voor de ingang staat in Calle Roteros en naar de zijkant loopt, Calle de las Rocas, dan zie een enorm hoge poort. Die is speciaal gemaakt voor de metershoge poppen die ieder jaar weer van stal gehaald worden om mee te lopen in de processie van Corpus Christi.

Openingstijden en entree
Dinsdag t/m zaterdag: 09:30 – 14:00 uur & 15:00 – 19:00 uur
Zondag en feestdagen: 09:30 – 15:00 uur

Regulier: €2,-
Kinderen tussen 7 en 12 jaar: €1,-
Studenten, groepen, gepensioneerden: €1,-

Zondag en feestdagen: gratis

Adres
Calle Roteros, 7.

In Vlog 9 zijn wij bij de processie van Corpus Christi en laten wij de hele feestdag zien!

Wat vind je ervan?