Agenda 9 tot en met 13 augustus 2018

iglesia-de-los-santos-juanes-valencia

Het warme weer houdt voorlopig nog lekker aan en dus is het strand sowieso een goede optie dit weekend. Maar in de agenda kun je lezen dat er nog veel meer te doen is natuurlijk. Wat denk je van een gezellige rommelmarkt, rondgeslingerd worden op de kermis en gratis bezoek aan vele musea. Lees hier de nieuwe agenda door. ¡Buen fin de semana!

Tot en met 12 augustus: Feria de Atracciones
In het prachtige Jardín del Turia is het al sinds 22 juni een groot feest. Kijk boven de stad uit in het reuzenrad, slinger rond in de octopus, beuk tegen elkaar aan in de botsauto’s en zuig op een lekkere zuurstok!

Locatie
Tussen de brug Puente de la Exposición en de brug Puente de las Flores in Jardín del Turia

agenda-valencia-kermis-feria

Tot en met 31 augustus: Gastronomie in meest luxe hotel van Valencia
Tot en met 31 augustus kun je elke vrijdag genieten van een gastronomisch festival in het meest luxe hotel van Valencia: Hotel Las Arenas Balneario Resort! Het festival heet ‘La Gran Plaza Gastronómica’ en er zijn foodtrucks, kraampjes met de lekkerste kazen, hammen en chorizo, broodjes en nog veel meer. De toegang is geheel gratis en je betaalt alleen wat je eet of drinkt. En je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op het strand en de zee.

Tijd
20:00 tot 23:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Calle Eugenia Viñes 22-24

Agenda-Valencia-Gastronomie-Arenas

Elke donderdag t/m zaterdag: Groot spektakel bij Ciudad de las Artes y las Ciencias!
Geniet deze zomeravonden van een groots spektakel met water, muziek en lichtshows in de Stad van de Kunst en de Wetenschap! In en rondom het bijbehorende meer ‘El Lago de l’Hemisfèric’ staan enkele grote sculpturen van de Britse artiest Tony Gragg. Deze man, die momenteel ook een grote tentoonstelling in New York heeft, is inmiddels wereldberoemd en onderscheiden met talloze prijzen, omdat hij het beeldhouwwerk weer nieuw leven heeft ingeblazen. Hij gebruikt altijd vele materialen, zoals steen, hout, brons, staal en aluminium. Zijn tentoonstelling in Ciudad de las Artes y las Ciencias heet ‘Six Sculptures’ en is zijn eerste tentoonstelling die ín het water staat.

Om er extra aandacht aan te geven, is er elke donderdag, vrijdag en zaterdag een groots spektakel rondom deze sculpturen. De show duurt maar 5 minuten, dus zorg dat je er op tijd bent! De shows zijn tot en met 1 september te bewonderen.

Tijd
23:00 uur (duur: 5 minuten)

Toegang
Gratis

Locatie
Ciudad de las Artes y las Ciencias

agenda-valencia-ciudad-artes-ciencias

11 augustus: Bailes regionales!
Geniet van een gratis optreden bij La Lonja! Aan de voorkant van de zijdebeurs, dichtbij Mercat Central, wordt traditioneel Valenciaans gedanst. Zeker leuk om even te kijken!

Tijd
Elke zaterdag om 11:00 uur

Locatie
Voorzijde van La Lonja de la Seda

Volksdansen-Mercat-Central-valencia

12 augustus: Rastro bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt, ook wel Mercado Extraordinario del Rastro genoemd.

Tijd
08:00 tot 14:00 uur

Locatie
Avenida de Suecia

Wil je een rondleiding door het stadion van voetbalclub Valencia C.F.? Bestel dan je kaarten door te klikken op onderstaande afbeelding. Veel plezier!

Mestalla

12 augustus: Gratis naar musea en bezienswaardigheden
Onthoud dat op zondag altijd bijna alle musea en monumenten GRATIS te bezoeken zijn. Ga naar het leuke Fallas-museum, ontdek de verstopte Arabische stadsmuur onder Plaza del Tossal of beklim de eeuwenoude Torres de Quart of Torres de Serranos!

Museo-Nacional-de-Cerámica-valencia

Tot en met 21 oktober 2018: LEGO in Ciudad de las Artes!
Neem tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een kijkje in het museum Museo de las Ciencias. Niet alleen om het leuke museum zelf, maar ook om een gigantische LEGO-tentoonstelling dat daar de komende maanden te bewonderen is! De tentoonstelling heet Travelling Bricks en laat met honderdduizenden steentjes de geschiedenis van de transport zien. Met grote boten, zoals de Titanic, treinen, auto’s, noem maar op.

Tijden
10:00 tot 21:00 uur

Prijzen
De reguliere prijs voor het gehele museum is €8,00 p.p.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat €6,20 p.p.
En voor kinderen onder de 4 jaar is de toegang gratis

Online tickets
Boek hier direct online je ticket en sla de wachtrij in het museum over!
Scroll naar ‘Prince Felipe Science Museum Tickets’. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar waarmee je korting krijgt als je ook naar andere bezienswaardigheden in Ciudad de las Artes y las Ciencias gaat.

Impressie Travelling Bricks LEGO

10 tot en met 19 augustus: Vilafamés en Festes
Ieder jaar tovert het prachtige dorpje Vilafamés zich om in 10 dagen feestgedruis! Nu is dit Valenciaanse dorpje sowieso de moeite waard om eens te bezoeken gezien het officieel tot de mooiste dorpjes van Spanje behoort. Maar tijdens deze dagen is er onder andere vuurwerk, lekker eten, exposities, zijn er veel stieren en mucho más. Het dorpje is zo klein dat je onmogelijk het feestgebeuren zult missen.

Wij waren er vorig jaar ook bij en dat is te lezen in de blog daarover. Meer weten over het dorpje Vilafames? Klik dan hier!

Vilafamés

Feestdagen Valencia
Wil je alvast weten wat er dit jaar allemaal te doen is in Valencia? Ga dan naar het jaaroverzicht 2018 van de feestdagen in Valencia. Zo herdenkt men op woensdag 15 augustus de Hemelvaart van de maagd Maria en dat wordt in Valencia gevierd met plechtige processies. Dat complete programma lees je hier.

Hemelvaart-Valencia-Maria-Asuncion-Virgen