La Postalera: unieke herinnering aan Valencia

winkel-valencia-la-postalera

La Postalera geeft je unieke herinneringen mee naar huis. Ben jij authentiek, bijzonder en in Valencia? Daar weten David en Adolfo alles van, want deze ongelooflijk uitzonderlijke ontwerpers zijn alles behalve doorsnee.

La Postalera

Hun idee ontstond in de winter van 2018. De deels Nederlandse en deels Spaanse Illustrator David en Spaanse fotograaf Adolfo wilden iets anders dan anders. Iets anders dan de standaard souvenirswinkeltjes in Valencia, dan in heel veel steden.

Deze creatieve jongens met oog voor detail en schoonheid bundelden hun krachten en staken al hun energie in het ontwerpen van unieke producten, betrokken een prachtig beschermd pand en openden de door bekende kledingontwerpster Mariola Marcet ingerichte winkel net voor Las Fallas aan in maart 2019.

Variatie en vernieuwing

De producten van La Postalera gaan verder dan de prachtige ansichtkaarten, buttons en mokken. Aan kaarten is een grote variëteit, die geregeld verandert. De bezoekers van deze sensatie voelen dat er continu wordt gezocht naar vernieuwing, uitdaging en beleving. De fijne sfeer, op elkaar afgestemde kleuren en diverse collectie geven je het gevoel dat je jouw unieke herinnering bij La Postalera zal vinden.

Unieke producten

David en Adolfo gaan dus verder dan de grote collectie aan ansichtkaarten. Een mooi voorbeeld daarvan is het bouwpakket van de micalet, de toren van Catedral de Valencia. Er is meer, zoals een prachtige portemonnee gemaakt van kurk, puzzels, boekenleggers en superhippe tassen.

Lokale samenwerkingen

De creatieve breinen hebben verder gekeken dan hun neuzen lang zijn, namelijk om zich heen naar andere ontwerpers met mooie producten. Zij hebben namelijk een samenwerking met ontwerpster Lina Vila en tevens met het koppel van Cecilia Plaza, eigenaar Diego en ontwerpster Cecilia.

Een aantal van hun producten zijn verkrijgbaar bij La Postalera. Van Cecilia Plaza liggen en hangen er ook babyspullen, zoals een slabbertje met dierenprent en dierenhandpoppen. Op deze manier krijgen lokale artiesten meer kans om zich verder te ontwikkelen en een stevig merk neer te zetten.

Schrijven en posten

Als je bij La Postalera een kaart koopt, kun je deze aan de tafel schrijven en in de winkel op de brievenbus doen. Normaal gesproken koop je postzegels bij een tabaco of op het postkantoor, maar dat is hier niet nodig. Zo weet je zeker dat je kaart tijdens je vakantie naar je vrienden of familie in Nederland of België wordt verstuurd. Hartstikke handig!

Omgeving

Ben je in de buurt van La Postalera? Mis La Lonja dan niet. Deze eeuwenoude zijdebeurs, waar het zeetribunaal zetelde, is van binnen en buiten meer dan een kijkje waard. Tegenover de zijdebeurs zit de grootste markthal van Europa, Mercat Central. Ga daar naar binnen voor wat lekkere kruiden, vers fruit of een lekkere jamón iberico. In de straat van La Postalera zitten de hippe kledingswinkels Bugalu en Madame Bugalu. Zeker even bezoeken.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur
Zaterdag: 10:30 tot 14:30 uur en van 16:30 tot 20:30 uur
Zondag: 10:30 tot 14:30 uur

Website

Ga hier naar de website van La Postalera voor meer informatie

Locatie

Calle Danzas, 3 (bajo)