5 x hippe kledingwinkels in Valencia

Mcarthy's-valencia

Naast cultuur en gastronomie is Valencia ook een stad bij uitstek waar je goed kunt shoppen bij hippe kledingwinkels! Je hebt er natuurlijk de welbekende winkelketens als ZARA en H&M, maar er zitten juist ook ontzettend veel leuke kleine kledingwinkels verstopt, wat ons een beetje doet denken aan Haarlem. Waar moet je zijn als je iets anders wilt dan de standaard merken? We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet!

KAIF
Bij KAIF vind je kleding die je nergens anders zult vinden. Het is namelijk een eigen Valenciaans merk! Het is in 2012 opgericht door 3 jonge mensen met een grote liefde voor mode en ontwerpen de kleding zelf. Alleen het interieur van de winkel is al de moeite waard om een kijkje te nemen, maar ook de kleding ziet eruit om door een ringetje te halen. De stoffen zijn prachtig en elk kledingstuk ziet er nét even anders uit dan ‘standaard’. Vooralsnog hangt er overigens alleen dameskleding in de rekken. Het leuke is dat ze sinds kort een webshop hebben. Maar kijk zeker even in de winkel als je dan toch in Valencia bent.

Website
Ga hier naar de website van KAIF

Adres
Carrer dels Cavallers, 14

SISTERS & RO
Twee zussen, Teresa en Cristina, en echtgenoot, Roberto, vonden dat het tijd werd voor iets anders dan de standaard kledingwinkels. SISTERS & RO was geboren. Geen winkel met alleen maar kledingstukken waarvan ook nog eens veel van hetzelfde. Nee, zoveel mogelijk verschillende merken en daarnaast extra’s zoals wijnen en interieurspullen! Het is meer dan geslaagd, want je wordt direct naar binnen gezogen, zo gezellig ziet het eruit. En leuk: ze verkopen er Scotch & Soda. Ook nog eens goedkoper dan in Nederland. Bij SISTERS & RO is alleen dameskleding te koop, maar ze hebben inmiddels ook een vestiging geopend met mannenkleding: Envinarte. Scroll snel naar beneden voor meer info daarover!

Adres
Calle Serranos, 8

ENVINARTE
De bedenkers van SISTERS & RO konden na hun succes niet achterblijven met ook een mannenzaak. Daarom hebben ze in het pand ernaast nu ook ENVINARTE geopend. Een zaak met mannenkleding en heel veel goede (!) wijn. Ook hier is wederom goed nagedacht over het interieur. Tussen, onder, boven en naast de kledingrekken vind je wijnflessen, maar ook hippe zonnebrillen, houten vlinderdassen en vette sneakers. Een lust voor het oog!

Sinds kort is dit een sieradenwinkel (juni 2018)

Adres
Calle Serranos, 6

PLACE
Met winkels zoals in Amsterdam en Londen in gedachten, opende PLACE in 2013 haar deuren in Valencia. Een gigantische winkel waarin 30 kleinere winkels zich huisvesten. Je vindt er héél veel kleding, zowel vintage als nieuw. Je kunt er prachtige bloemen kopen, hippe babyspullen en sieraden. Maar ook leuke cadeaus, de nieuwste gadgets en interieurspullen. Wat heel leuk is, is dat je je eigen meubels kunt samenstellen aan de hand van allerlei tweedehands meubelstukken. Het is meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen!

Website
Ga hier naar de website van PLACE

Adres
Carrer de Ciril Amorós, 24

Mcarthy’s
Nog zo’n winkel waar je graag even naar binnen stapt: Mcarthy’s! Voor de man vind je hier vooral veel kleding van Scotch & Soda en sneakers van Nike tot aan VANS en New Balance. Voor de vrouw helaas geen kleding, maar wel sneakers! Het leuke is dat ze een deel nieuwe collectie schoenen hebben, maar ook een deel met de laatste maten en dan betaal je soms maar €20,- of €30,- voor een paar Nikes!

Website
Ga hier naar de website van Mcarthy’s

Adres
Calle de la Paz, 18
Eerste verdieping

2 Comments on “5 x hippe kledingwinkels in Valencia”

  1. Ziet er super gezellig uit! Nog twee week en dan kunnen we heerlijk shoppen in Valencia!!!
    Dank , voor de leuke info!!!
    Liefs

Wat vind je ervan?