Le Favole: puurheid, perfectie en internationale allure

restaurant-valencia-le-favole

De Italiaanse bediening van Le Favole weet hoe je de gast hoort te benaderen, de Italiaanse koks hebben passie voor de echte Italiaanse keuken en de eigenaren combineren Italiaanse sferen met Nederlandse perfectie.

Le Favole

Le Favole straalt internationale allure uit. Dit Italiaanse restaurant zou je ook in Nieuw-Amsterdam (New York), Madrid of Berlijn kunnen treffen. Maar dat ligt anders. Naast Valencia bestiert eigenaar Frank namelijk restaurant Follia in Den Haag, dat eveneens Italiaans is. De keuze voor Italië is niet uit de lucht gegrepen, want zijn vrouw komt uit Italië. Zij weet dus hoe de echte Italiaanse keuken smaakt en dat proef je zeker terug in alle pure gerechten. Daarbij serveren de obers de mooiste Italiaanse wijnen en dat doen ze op een professionele en ontspannen manier. Je begeeft je in een modern en authentiek restaurant, waar je kunt zien dat aan alle details is gedacht.

Burrata e San Daniele

De vriendelijke ober serveert ons eerst een antipasto, namelijk Burrata e San Daniele. Burrata is mozzarella met extra room, waardoor dit kaasje heerlijk zacht is. Deze kaas vindt zijn oorsprong in het plaatsje Puglia in Italië en wordt gemaakt van echte buffelmozzarella. Dat geeft de burrata een verfijndere smaak. Dit bolletje ligt in het midden op fijngesneden prosciutto uit het Italiaanse dorpje San Daniele. Deze is lekker zoet van smaak en zacht van structuur. Hierbij krijgen we een glas vino rosso, de krachtige, volle en ronde Valpolicella Ripasso D.O.C. Classico Superiore van bodega Cantina Accordini Igino uit de wijnstreek Valpolicella. Salute!

Tartare de Tonno

Door naar een van onze favoriete gerechten, de tonijntartaar. Deze ziet er prachtig uit, is vers en smaakt verrukkelijk. Behalve de stukjes tonijn proef je kappertjes, sinaasappel en rode ui. Een frisse combinatie met uitgesproken smaken. Ook hier past eerder genoemde rode wijn perfect bij.

Tagliatelle Buro Salvia e Tartufo Fresco

En nu is het tijd voor pasta en niet zomaar een tagliatelle, maar eentje met truffel. Dit kunnen we wel iedere dag eten. Deze tagliatelle ligt als een torentje op ons bord, besprenkeld met vlokken parmezaanse kaas, daaroverheen verse truffel, bovenop een blaadje salie en smeuïg gemaakt met zachte roomboter. Mmm, dit wordt smullen geblazen. Een glaasje witte wijn van de dames van bodega Gorghi Tondi uit Sicilië erbij en dan is het helemaal af. Superlekker!

Tonno al Salmoriglio

Nog een keer tonijn, maar dan op een compleet andere manier bereid. Deze keer gegrild en met een groentegarnituur van paprika, aubergine, courgette en sla. Over de tonijn ligt een verse saus van citroensap, knoflook, peterselie en oregano, wat ook wel salmoriglio wordt genoemd. Dat heeft dus niets met zalm te maken. De tonijn is rosé gebakken, waardoor de smaak van de vis goed tot zijn recht komt.

Tiramisú al Marsala

Als de camarero met de coupe tiramisu eraan komt lopen, denken we eerst dat die eventueel zo bij het restaurant aangeleverd is. Maar zodra deze prachtige coupe voor onze neuzen staat, blijkt het tegenovergestelde. Mooi gedecoreerd met kleine roze bloemblaadjes en veel cacao. De lepels gaan erin, gevuld naar de mond en dan weet je dat deze tiramisu echt huisgemaakt is. Wauw, wat lekker! Zo krijg je dit dessert echt nergens.

Sgroppino

Het is tijd voor een spektakel. De cameriere komt naar ons toe met flessen drank, een mengkom en garde. Wat gaat hij doen? Wel, hij klopt citroenijs, prosecco en wodka, zodat het een stevige substantie wordt. Deze schenkt hij in een mooi glas en versiert hij met zoete frambozen en een blaadje munt. Het is scroppino! Twee rietjes erin en ijskoud genieten. Spanjaarden zouden zeggen dat dit drankje een goede digestief is voor de bevordering van je spijsvertering.

Limoncello di Limone di Sorrento

Maar de echte afsluiter is de traditionele limoncello. We nemen een slokje en merken meteen dat deze heel veel meer alcohol lijkt te bevatten dan de doorsnee limoncello. Poeh! Alsnog fris en zoet, maar ook erg sterk. En zo sluiten we dit heerlijke diner af. We hebben echt ongelooflijk genoten. Het personeel is heel aardig, de gerechten en wijnen zijn super en de sfeer is heel fijn. Hoewel er al heel veel restaurants in Valencia zijn, is Le Favole echt een toevoeging en onderscheidt het zich van de andere eetgelegenheden.

Tips en omgeving

Le Favole ligt middenin de stad aan een pleintje. Als het lekker weer is, kun je tevens op het langgerekte terras van Le Favole zitten. Het is verstandig om te reserveren, want dit restaurant is behoorlijk populair. Voordat je gaat eten of als je je buik al vol hebt, kun je in de nabijheid naar Mercat Central, het gemeentehuis aan het Plaza del Ayuntamiento, de oude zijdebeurs of winkelen in Calle de las Cestas.

Openingstijden

Elke dag geopend van 12:00 uur tot 01:00 uur

Website

Ga naar de website van Le Favole voor meer informatie en reserveringen

Locatie

Calle Hiedra, 5