Agenda Pinksteren 17 t/m 22 mei 2018

torres-de-serranos-valencia-bezienswaardigheden

Hoewel Pinksteren (Pentecostés) in Valencia niet echt gevierd wordt, zijn er natuurlijk wel tal van activiteiten in de stad. Zoals een gezellige keramiekmarkt en een gratis museumdag! Zorg ervoor dat je niets mist en lees snel de agenda van Pinksteren door!

17 mei: Etnomusic!
In de mooie patio van het Museum Museo Valencià d’Etnologia kun je de komende tijd genieten van gratis concerten! Het derde concert vindt plaats op donderdag 17 mei en wordt deze keer verzorgd door de groep Urbàlia Rurana. Dit is een groep muzikanten uit Valencia dat vrolijke Valenciaanse muziek maakt met onder andere gitaar, accordeon en percussie. Wil je hierbij zijn? Zorg dan dat je op tijd je kaarten online reserveert en van tevoren ophaalt bij het museum. 

Tijd
20:15 uur

Entree
Gratis. HIER kun je van tevoren je kaarten reserveren. De kaarten kun je na reservering op dinsdag 15 mei, woensdag 16 mei of donderdag 17 mei tussen 10:00 en 20:00 uur ophalen in de hal van het museum. Maximaal 2 kaarten per reservering.

Locatie
Calle de la Corona, 36.

Agenda-Etnomusic-Valencia-2018

18 mei: GRATIS Museumdag!
Het wordt al sinds 1977 jaarlijks gevierd: internationale museumdag! En dat betekent dat je, ook in Valencia, gratis toegang hebt tot alle musea en monumenten. Beklim bijvoorbeeld Torres de Quart, ga naar zijdebeurs La Lonja, bezoek het ondergrondse Galería del Tossal waar resten van de Arabische stadsmuur te zien zijn of het mooie paleis Palació de Cervelló.

18 mei: Openluchtbioscoop
Georganiseerd door de Bibliotheek van Valencia en het leuke barretje Rivendel Restobar: een openluchtbioscoop! De hele maand mei kun je op vrijdagavond gratis genieten van een korte film van eigen bodem, oftewel een Valenciaanse film. Er is plek voor 200 man, dus als je geïnteresseerd bent: zorg dat je er op tijd bent.

De film van deze vrijdag is: “Goodbye Mister Marshall”. Dit is een documentaire over een voetbalwedstrijd tussen Valencianen en Amerikanen.

Tijd
21:30 uur (de film duurt 71 minuten)

Entree
Gratis

Locatie
Calle Hospital, bij de ingang van de bibliotheek, tegenover Rivendel Restobar.

Agenda-Biblioteca-Valencia

18 mei: Lago de Conciertos!
Terug van weggeweest! Tot en met 12 oktober 2018 kun je elke vrijdagavond genieten van een gratis openluchtconcert in Ciudad de las Artes y las Ciencias. De studenten van de beroemde Berklee University die een muziekopleiding volgen geven hier dan een concert weg. Muziek varieert van klassiek tot jazz tot Spaanse deuntjes met natuurlijk een geweldig decor! Zorg dat je op tijd bent voor een goede plek.

Tijd
Van mei tot en met juli: 20:00 uur
In september en oktober: 19:00 uur

Adres
Avenida Autopista del Saler, 7.

ciudad-artes-ciencias

Tot en met 18 mei: Festival Internacional de Cortometrajes Radio City
In Radio City is voor de achttiende keer het Internationale Festival van korte films te zien. Films uit Valencia, maar ook uit de rest van Spanje en Europa. Het merendeel is -logischerwijs- in de Spaanse taal, maar mocht je geïnteresseerd zijn, loop dan zeker naar binnen bij Radio City. De entree is gratis en de films zijn echt heel kort. Vanaf maandag 16 april elke zondag en maandag tot en met 18 mei!

Tijd
20:00 uur

Locatie
Radio City, Calle Santa Teresa 19

radio-city

19 en 20 mei: Fietsfeest!
Wij Nederlanders houden natuurlijk van de fiets, maar het vervoersmiddel is inmiddels ook helemaal ontdekt door de Valencianen! En om de tweewieler eens flink in het zonnetje te zetten, organiseert de gemeente van Valencia een heus fietsfeest: Bicifest 2018! Ga naar Jardín del Turia en vier het feestje mee. Er zijn allerlei activiteiten, concerten, spellen, fietsroutes, debatten en mucho más. 

Tijd
De hele dag door

Locatie
Jardín del Turia (tussen de bruggen Puente de les Flors en Puente de l’Exposició)

Pinksterweekend-Valencia-Bicifest

19 mei: GRATIS Museumnacht!
En in navolging op de Internationale Museumdag, bestaat er inmiddels ook de Europese nacht van de Musea. Dit jaar viert men alweer de 16e editie en Valencia doet hier maar al te graag aan mee. Dat betekent dat je op zaterdag (ook overdag!) tot in de late avonduren gratis musea en monumenten kunt bezoeken!

lonja-seda

20 mei: Tango!
Op het prachtige Plaza del Patriarca gaan de voetjes van de vloer. Je kunt hier namelijk genieten van de mooie Spaanse dans tango!
Hierachter bevindt zich overigens de historische universiteit La Nau, die je gezien moet hebben.

Tijden
12:00 uur – 14:00 uur

Website
Kijk hier op de website van de vereniging

Locatie
Plaça del Col·legi del Patriarca

plaza-del-patriarca

20 mei: Openluchtconcert in de haven!
Tot en met 24 juni is er elk weekend in de haven van Valencia een gratis concert te bewonderen. In een klein prieel komt iedere keer een andere groep musici samen, elk uit een ander district van de stad. Hieronder alle data:

  • 20 mei: Societat Ateneu Musical del Port
  • 27 mei: Agrupació Musical Santa Cecilia del Gra
  • 03 juni: Centre de Música i Dansa de Natzaret
  • 10 juni: Societat Musical Poblats Maritims
  • 17 juni: Societat Musical Unió de Pescador

Tijd
12:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
La Pergola Modernista (haven Valencia)

agenda-valencia-pergola-marina

20 mei: Rommelmarkt bij voetbalstadion Mestalla!
Elke zondagmorgen wordt de parkeerplaats bij voetbalstadion Mestalla omgetoverd tot een grootse rommelmarkt.

Tijd
08:00 – 14:00 uur

Locatie
Plaza de Luis Casanova

Mestalla

Tot en met 27 mei: Okuda!
Tijdens Fallas was een van de kunstwerken dat in het oog sprong dat van de gemeente Valencia. Gemaakt door Okuda San Miguel, een bekende Spaanse kunstenaar. Dat beeld van Fallas werd op de laatste dag -traditiegetrouw- in de fik gestoken, maar gelukkig maakt Okuda nog heel veel meer. Er is een gratis, zeer kleurrijke tentoonstelling te zien in Centre del Carme tot en met 27 mei 2018!

Tijd
Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 21:00 uur

Entree
Gratis

Locatie
Centre del Carme, Calle Museo 2

okuda-fallas-valencia

Tot en met 31 mei: Keramiekmarkt!
Traditiegetrouw is er elk jaar vanaf Día de la Virgen een keramiekmarkt op Plaza de la Reina genaamd Mercado de  L’Escuraeta. De markt blijft dan altijd staan tot het feest Corpus Christi, dat dit jaar op 31 mei zal plaatsvinden. Dit jaar staan er iets minder kraampjes vanwege werkzaamheden op het plein. Desalniettemin kun je hier terecht voor allerlei leuke keramiekspulletjes!

Locatie
Plaza de la Reina

De hele maand mei2 tapbiertjes voor de prijs van 1 of een biertje met een tapa voor maar €3,-
Bij restaurant La Querencia kun je de hele maand mei op donderdag, vrijdag en zaterdag van 20:00 uur tot 21:00 uur genieten van 2 tapbiertjes voor de prijs van 1! Eet je er graag een tapa bij? Dan bestel je gewoon een heerlijk biertje. Samen is dat slechts €3,-! Het zijn overigens niet zomaar biertjes. Ze komen uit de Valenciaanse achtertuin en dragen de naam Tyris.

Tijden
Donderdag tot en met zaterdag van 20:00 uur tot 21:00 uur.

Locatie
Calle Pelayo, 32

tyris-valencia